HÍREK

MTK Budapest – Videoton FC OTP Bank Liga, 6. forduló, Illovszky Rudolf Stadion, vasárnap, 18:00

2015-08-22

MTK Budapest – Videoton FC OTP Bank Liga, 6. forduló, Illovszky Rudolf Stadion, vasárnap, 18:00

Kiegyenlített a bajnoki „örök mérleg” az MTK Budapest és a Videoton FC eddigi összecsapásai alapján. A két csapat vasárnap az Illovszky Rudolf Stadionban mérheti össze erejét és billentheti el a mérleg nyelvét valamelyik irányba.

Az MTK Budapest és a Videoton FC 90 NB I-es összecsapása közül 20 zárult pontosztozkodással, míg az MTK és a Videoton egyaránt 35 alkalommal örülhetett győzelemnek. Az összesített gólarány 135-114 a székesfehérváriak javára.

Hazai pályán 46 mérkőzésen 24 sikert könyvelhetett el a fővárosi kék-fehér alakulat, 9 döntetlen és 12 vereség mellett. A gólarány 67-55 az MTK Budapest javára.

Az MTK futballistáinak fájdalmas jubileum jelenthet plusz motivációt a mérkőzésre, ugyanis a Videoton napra pontosan a vasárnapi összecsapás előtt egy évvel, 2014. augusztus 23-án aratta legnagyobb különbségű győzelmét a kék-fehérek felett, mikor is 5-0-ra győztek Székesfehérváron.

A 2015/16-os szezont az MTK Budapest kezdte jobban, hiszen hetedik helyen áll a tabellán öt forduló alatt szerzett 7 pontjával, míg a címvédő Videoton csupán egyetlen győzelmet szerzett 4 vereség mellett, így a 10. helyen szerénykedik a bajnoki rangsorban.

Nem maradt következmények nélkül a gyengébb rajt Székesfehérváron, hiszen a nyáron szerződtetett vezetőedző, Bernard Casoni máris távozni kényszerült, Burcsa Győző klubigazgatóval együtt. A Videotont jelenleg Casoni volt segítője, Pető Tamás irányítja.

Az MTK Budapest vezetőedzője és játékosai is optimistán várják a mérkőzést, elmondásuk szerint a három bajnoki pont megszerzése lesz egyértelmű céljuk.

MTK Budapest – Videoton FC

OTP Bank Liga mérkőzés, 2015. augusztus 23. 18.00 Illovszky Rudolf Stadion

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman