HÍREK

MTK Budapest-Vasas FC (BEHARANGOZÓ)

2015-12-04

MTK Budapest-Vasas FC (BEHARANGOZÓ)

160. alkalommal mérkőznek meg a felek bajnoki mérkőzésen, kicsit a múltban vájkálunk, kicsit a jövőbe tekintünk.

[image]18. fordulójához érkezett a magyar labdarúgó NB I, december 5-én, szombaton „lakótársak” csatájára kerül sor, az MTK Budapest lakbérlőként fogadja ellenfelét, annak saját otthonában. Jöjjenek a múlt emlékei, milyenek a kék-fehér előjelek a 160. MTK Budapest-Vasas FC előtt?!

Beszédes ez a szám, Magyarország fővárosának két emblematikus klubjáról van szó, hogy kizárólag a labdarúgó-szakosztályok ennyiszer feszültek már egymásnak, ékes bizonyíték minderre. Az örökmérleg alapján van oka László Csaba együttesének bizakodni, kereken 80 MTK Budapest sikerrel szemben, 51 Vasas győzelem áll, mindössze 28 alkalommal osztozkodtak meg a pontokon a felek. Apropó döntetlenek, az egyik legizgalmasabb mérkőzés alighanem az 1992-ben játszott, 3-3-as döntetlen volt, az archív felvétel sokak számára jelenthet időutazást.

Azóta mindkét klub megjárta a másodosztályt, de a dobogón is szerepeltek az ominózus találkozó után. A Vasas, mint az NB I jelenlegi újonca egészen más célokért küzd, mint fővárosi ellenfele. Ez a tabellára pillantva látható is. Az MTK Budapest lassan stabilan bebiztosítja helyét az első háromban, míg a Vasas, a Békéscsabával és a Puskás Akadémiával versenghet a 10., még bennmaradást érő helyért.

Ennek megfelelően alakult a felek augusztus végi találkozója is. A 7. fordulóban elért 1-0-ás győzelem a Fáy utcában, amolyan kiizzadt három pont volt, Szatmári Lóránd csereként, a hajrában döntötte el a találkozót. Azóta sokat alakult mindkét gárda!

László Csabával, az akkor még formálódó, némileg új játékrendszer, és felfogás mára kezd letisztulni. Egyre inkább értik, érzik a játékosok egymás és a másik helyét, feladatát a pályán. Az akkori kezdőhöz képest személyi változások is történtek! Úgy tűnik Poór Patrik bebetonozta magát Dragan Vukmir helyén, amit ki is érdemelt, de Thiam és Hrepka (utóbbit sérülés miatt kénytelen nélkülözni a vezetőedző) stabil, bármikor játékra kész kiegészítő emberek lettek, Gera Dániel és Ramos pedig egyértelműen a támadójáték dinamikájáért felel. Arról már nem is beszélve, hogy Hegedüs Lajos hátul folyamatosan, szinte minden fordulóban ihletett formában véd, újabb vezér növi ki magát az MTK Budapestnél.

A piros-kékeknél is történtek az „odavágó” óta változások, Simon Antal, aki eddig is vezetőedzőként tevékenykedett Angyalföldön, Szanyó Károly távozását követően egyedül kell helytállnia az oldalvonalnál.

Visszagondolva, az augusztusi, „majdnem 0-0-ra” és elnézve a Vasas legutóbbi meccseit, nehéz elhinni, hogy a két csapat ugyanaz. Ebben a piros-kékek mindenképp változtak, illetve a szakmai változtatások generáltak a csapat játékában némi változást. A szezon elején látott, sorozatos 1-0-ák után, legutóbb 4-0-ra győzött a Vasas közvetlen riválisa, a Békéscsaba ellen, korábban hatgólos meccset játszott a Puskás Akadémiával.

Ami viszont visszavetheti ismét az angyalföldiek játékát, a csapatkapitányának, leggólerősebb játékosának, Remili Mohamednek az eltiltása, akit azonban szintén tudnak majd pótolni komoly NB I-es tapasztalattal rendelkező játékosokkal (Lázok, Czvitkovics, Könyves).

Az MTK Budapest formája továbbra is ingadozó, legutóbbi két meccsén nyeretlen maradt László Csaba gárdája. Legfőbb ideje ezen változtatni! Azonban a fentebb említett alapemberek közül többen valószínűleg nem tudnak majd pályára lépni szombaton. Gera Dániel eltiltás, Kanta József bokasérülés miatt kérdéses, hogy tudja-e vállalni a játékot. A kapitányi karszalag kérdését Torghelle Sanyi minden bizonnyal megoldja majd, azonban Kanta posztját illetőleg már felmerülnek kérdőjelek, kicsit merész, de nem lehetetlen gondolat lenne az épp a Vasas ellen győztes gólt szerző Szatmárit megpróbálni Vass Ádám mellett, középen.

Érdekes párharcok, küzdelmes mérkőzés várható a fővárosban. Elővételes jegyvásárlásról ITT tudhatnak meg többet, a mérkőzést nem közvetíti televízió, élő, szöveges tudósítással viszont készül a honlapunk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman