HÍREK

MTK Budapest - Újpest FC (BEHARANGOZÓ)

2016-03-02

MTK Budapest - Újpest FC (BEHARANGOZÓ)

Már megint lilák!

Az OTP Bank Liga 23. fordulója következik, az MTK Budapest soron következő ellenfele pedig az az Újpest FC lesz, amellyel éppen két héttel ezelőtt mérkőzhetett meg. A kissé szokatlan sorsolás előtt latolgatjuk az esélyeket, hívjuk fel érdekességekre a figyelmet.

Gyors egymás utánban következik a 210. MTK Budapest-Újpest FC, fővárosi rangadót követően, a 211. összecsapás. 2016 első bajnoki fordulója – egyben Teodoru Vaszilisz bemutatkozó meccse a csapat kispadján – Budapest negyedik kerületében érte a kék-fehéreket, amely 1-1-es pontosztozkodással zárult. Az egy pontnak inkább Ciki bácsi tanítványai örülhettek, akik múlt héten újabb egy ponttal gazdagodtak.

Legutóbb, hazai környezetben a lilákat 2014 novemberében fogadhatta az MTK Budapest, amely egygólos vendég sikert hozott, mint ahogy az eddigi 210 mérkőzés örökmérlege is inkább az újpestieknek kedvez, 82 alkalommal győztek a negyedik kerületi labdarúgók, 51 döntetlen mellett, 77 ízben kék-fehér sikernek örülhettünk.

Egy hete az Újpest FC is döntetlent játszott, pályaválasztóként a Debrecen ellen zártak 1-1-re, ami azonban életben tartotta a lilák, immáron tíz meccsre duzzadt veretlenségi szériájukat. Szemben az MTK Budapest oldalán, két döntetlen, két vereség, és egy győzelem az előző öt forduló mérlege, amin legfőbb ideje kozmetikázni.

A tabellán elfoglalt, igen előkelő, második helyével Nebojsa Vignjevics együttese, egyértelműen esélyesnek tekinthető, mint ahogy nem olyan régen, a Szusza Ferenc Stadionban is láthattuk, az MTK Budapest feletti, domináns játékukat. Ugyanakkor az új elképzeléseknek, az MTK-stílus visszatértének jelei egyre jobban kezdenek meglátszani. Ha sikerül Teodoru Vaszilisznek a labdatartásra épülő stratégiát kellőképp élesítenie hétvégére, játékosai kihúzhatják a lila-fehérek méregfogát, ami épp a gyors, lendületes dominancia, az ellenfél térfelén.

Kulcsszerepet kaphatnak a pálya tengelyében játszók, így Thiam, Vass és Kanta is, akik mind remekeltek – az egyébként nem túl eredményesen megvívott – Békéscsaba elleni bajnoki alkalmával is. Mélységi labdákkal még a védelemből is meg lehet lepni az Újpestet – Grgics piroslapos eltiltása miatt – Baki és Poór játékára lehet számítani, akik diszponált formájuk esetén, a támadások támogatásában is hasznosak lehetnek.

Gera Dániel sárga lapjainak köszönhetően legfeljebb a lelátóról nézheti majd a találkozót, akinek utánpótláshelyét Varga Szabolcs vehetné át, aki azonban továbbra is sérüléssel bajlódik, eljöhet tehát – az NB I-ben idáig 26 percet játszó – Vogyicska Bálint ideje.

A mérkőzést Kassai Viktor vezeti. Segítői: Erős Gábor és Horváth Róbert

Hasznos információk! Az összecsapást március 5-én, szombaton rendezik, mely munkanapnak minősül – március 14-ét dolgozzuk le aznap – így az Illovszky Rudolf Stadion körül, az utcákon FIZETNI KELL A PARKOLÁSÉRT. A 15:30-kor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, de élő, szöveges tudósítással is készülünk, a találkozóval kapcsolatos jegyinformációkat pedig ITT találnak.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman