HÍREK

MTK Budapest - Szombathelyi Swietelsky-Haladás (BEHARANGOZÓ)

2016-03-12

MTK Budapest - Szombathelyi Swietelsky-Haladás (BEHARANGOZÓ)

Fővárosi rangadó után, az OTP Bank Liga 25. fordulójában a tabella éllovasaihoz tartozó riválisok mérkőzését harangozhatjuk be. A hétközi fordulót követően, ismét Dunaújvárosban játssza hazai mérkőzését az MTK Budapest, ellenfele pedig a Haladás lesz. Lássuk az esélyeket.

106 elsőosztályú bajnokit játszott a két klub, eddig 48 kék-fehér siker született, 26 alkalommal pontosztozkodás történt, 32 vasi győzelem mellett.

Érdekesség, hogy ebben a szezonban azonban nem mutatkozott meg egyetlen alkalommal sem a fővárosi fölény. A 2015-2016-os idényben kétszer találkoztak egymással a felek, legutóbb a Fáy utcában 0-1-re a Haladás diadalmaskodott, míg augusztusban, a szezon kezdetekor 2-2-re végeztek a csapatok.

Aktualitás tekintetében azonban, a múltbéli tapasztalatok MTK Budapest fölénye igazolódik be. 2016-ban, a bajnokság tavaszi felében, eddig még nem tudták legyőzni Teodoru Vaszilisz együttesét, legutóbb a Honvédot, előtte az Újpestet tudták – az új mester tanítványai – kétvállra fektetni, ezeket megelőzően pedig két döntetlent is jegyzett a csapat.

Ezzel szemben a szombathelyi zöld-fehérek már két vereséget is szenvedtek az újévben, egy döntetlen és két győzelem mellett. Mészöly Géza gárdája egyébiránt legutóbbi öt fordulójából egy ízben nem tudott kapuba találni, összesen 5-5 a rúgott, kapott góljaik aránya.

A labdarúgó NB I tabelláján, 37 ponttal negyedik helyre kúszott fel az MTK Budapest – egy meccsel kevesebb mérkőzést játszva – míg a Szombathelyi Haladás, két pozícióval, egyetlen ponttal áll hátrébb.

További érdekesség lehet a meccsel kapcsolatban, hogy míg az MTK-é az OTP Bank Liga harmadik legfiatalabb kerete, a szombathelyi klub a második legkorosabb állománnyal rendelkezik.

Ami a várható csapatokat illeti, Hrepka Ádám, legutóbbi két fordulóban szerzett találataival jelezte edzőjének, hogy a kék-fehérek kezdőjében lehetne a helye. A pálya több részén is fölényt alakíthat ki Dunaújvárosban hazai csapatnak számító MTK Budapest. Torghelle Sanyi akár nem is csak a belsővédőpáros figyelmét kötheti le, de a középpályáról is számíthat párharcokra, amivel terület nyílhat a Kantát helyettesítő Strestik, vagy Thiam előtt, de a gyors, agilis szélsőkkel is lehet keresnivalója a fővárosi alakulatnak. Ramos sérülése továbbra sem segít ebben, de Hrepka, Strestik vagy Gera is alkalmas lehet a feladatra, nem beszélve a Vadnai-Bese párosról, kiknek támogatójátéka ugyancsak fontos elem lehet.

Vass Ádámnak és a mögötte játszó védelemnek alighanem meggyűlik majd a baja ifjú reménységével, a tízes posztján játszó Németh Márióval, de a Ferencvárostól szerződtetett Bosnjak-Ugrai duóra is érdemes lesz figyelni, nem elfeledve a rutinos Halmosi Pétert.

A szombati találkozó 15:30-kor kezdődik Dunaújvárosban. A belépés ingyenes. A szurkolói busz ismét a Hidegkuti Nándor Stadionnal szemközti parkolóból indul 13:30-kor. Televízió nem közvetíti a mérkőzést, élő szöveges tudósításunk az ITT érhetik majd el.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman