HÍREK

MTK Budapest-Szombathelyi Haladás (BEHARANGOZÓ)

2015-10-28

MTK Budapest-Szombathelyi Haladás (BEHARANGOZÓ)

A harmadik, a negyedik ellen mérkőzik.

A 14. forduló következik az OTP Bank Liga 2015/16-os kiírásában, az MTK Budapest ismét hazai környezetben fogadhatja ellenfelét, mely Vas megyéből érkezik a Fáy utcába. A szombati vendég a Szombathelyi Haladás, az idei szezonban az NB I egyik meglepetéscsapata, mely egy ponttal és helyezéssel az MTK Budapest mögött, a negyedik pozícióból várja az újabb fordulót.

Az örökmérleg jócskán visszarepít minket időben, a felek első találkozójára 1936-ban került sor, akkor a Hungária FC névre hallgató MTK Budapest, 5-0-ra diadalmaskodott. Azóta további 104 bajnoki alkalmával mérkőztek meg a csapatok, ha nem is fölényes, de kék-fehér fölényt mutat a – 48 MTK Budapest sikert, 26 döntetlent és 31 szombathelyi győzelmet tartalmazó – mérleg.

Legutóbb, az MTK Budapest pályaválasztásával, ez év májusában került sor bajnoki összecsapásra, melyen szintén a kékek tábora örülhetett, 2-0-ra győzött a Garami-csapat. Ebben a szezonban is megmérkőzött egymással a két klub, a harmadik fordulóban látogatott László Csaba együttese Szombathelyre, ahonnan – Thiam 93. percben szerzett góljának köszönhetően – 2-2-es döntetlen után hoztak haza a fiúk egy pontot.

Ugyanakkor nem árt óvatosan közelíteni a Haladáshoz, ebben az idényben kimondottan veszélyes ellenfélnek bizonyul Mészöly Géza együttese, amely legutóbb a regnáló bajnok Videoton eszén is túljárt, de a szintén ereje teljében lévő Paks és Debrecen skalpját is begyűjtötték már.

Jó formába lendültek kék-fehér kedvenceink is, Kanta József vezérletével, magabiztos játékkal kerekedett felül a csapat a Puskás Akadémián és a Budapest Honvédon is. Ezeken a meccseken összesen öt gólt szerezve, úgy tűnik, egyre inkább közönségcsalogató játék várható az MTK Budapesttől, amit csak tetéz a Szombathelyi Haladás elleni, meccsenként 3.2-es gólátlag.

Kedden a Magyar Kupa aktuális fordulójában, Békéscsabán vendégszerepelt – a kissé tartalékos  – MTK Budapest, amely elvesztette Hrepka Ádámot, mégis a találkozó iramában, az értékeit eleve pihentető keret aligha merült ki a bajnoki forduló előtt. Így nincs akadálya, hogy a már összeszokottnak tűnő 4-4-2-es hadrendjét küldje fel szombat este László Csaba. Ramos egyre jobb formába lendül, Torghelle Sanyi 51. és 52. góljait jegyezte az előző fordulóban, Strestik és Kanta a középpályán, előkészítő szerepkörben villog, Poór Patrik kapcsán pedig talán nem túlzás az sem, hogy ha stabilan ilyen jó teljesítményt nyújt, a jövő Juhász Rolandja lehet a válogatottban, Hegedüs parádés védéseiről már nem is beszélve.

Nincs ok, amiért a csapat hitetlenül pályára léphetne szombaton 18:00 órakor, valóban fiatal, lendületes, energikus együttest rakott össze erre a szezonra Mészöly Géza, amelyben olyan veszélyforrás is akad, mint a hálóőr Király Gábor. Azonban épp az újabban tapasztalható lendület az, ami László Csaba együttesében is megvan, ezt meglovagolva, ezen az akadályon is könnyed szerrel léphet túl az MTK Budapest.

Televízió nem közvetíti ugyan a mérkőzést, de az MTK Budapest honlapján, élő szöveges tudósítást adunk, a hazai mérkőzésre, elővételben jegyet vásárolni pedig ITT tud.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman