HÍREK

MTK Budapest – Kecskeméti TE 0-0 (VIDEÓ+GALÉRIA)

2015-05-02

MTK Budapest – Kecskeméti TE 0-0 (VIDEÓ+GALÉRIA)

Márpedig a helyzeteket be kell lőni! - ez a futball egyik alapigazsága. Ezen múlt a mérkőzés kimenetele már Nyíregyházán is. Nem sikerült kihasználni a Debrecen vereségét, folytatódik az éremharc.

OTP Bank Liga 26. forduló

MTK Budapest – Kecskeméti TE 0-0 Bozsik Stadion, 821 néző. Vezette: Karakó (Kóbor, Georgiu – Oláh, Nagy)

MTK Budapest: Hegedüs – Baki, Poór, Vukmir, Hajdú – Vass, Pölöskei, Kanta – Bese, Torghelle, Csiki.
Csere: Torghelle helyett Horváth (53.),
Sárga lap: Baki a 26.,

Szakmai igazgató: Garami József

KTE: Tujvel – Lovrics, Karan, Szkopljak, Laczkó – Vukaszovics, Radoja – Bebeto, Kitl, Szavics – Novák. Csere: Bebeto helyett Szavics (59.), Novák helyett Szalai (71.), Kitl helyett Patvaros (90+1)

Sárga lap: Tuivel (92.)

Vezetőedző: Bekő Balázs

A csapatok a mérkőzés előtt csendben megemlékeztek a Kecskeméti TE korábbi kapusáról és edzőjéről, Tasnádi Józsefről, aki a héten hagyott itt bennünket. 

A mérkőzés kezdőrúgását, az MTK Baráti kör elnökségi tagjának, Turai Tamásnak unokája, a nyolcéves Majoros Márk végezte el, akinek kedvenc játékosa Csiki Norbert, így a nyolcas számot kérte a mezére a nagypapájától.

13. perc: Labdaszerzés után Torghelle pompás labdával ugratta ki Csikit, aki 10 méterről nem tudta eltekerni a kapus mellett a labdát.

37. perc: Torghelle harcolta ki a labdát, Csiki keresztbe mozgott, Kanta meg is találta, de hét méterről, jobbal ellőtte azt a kapu fölött. Ziccer volt.

Csiki Norbert a szünetben: „Számítottunk a szoros védekezésre, nem hagyta el a helyét az öt védő. Ettől függetlenül, nekem is volt két helyzetem, de a kaput sem találtam el belőlük. Mérges vagyok magamra! A második játékrészben is a széleken kell megbontanunk őket. Úgy lehet esélyünk a gólszerzésre.”

47. perc: Bese kiszorított helyzetből is beívelt, Torghelle öt méterről, középről, fejjel Tuivelt találta el. Ez is helyzet volt!

57. perc: Horváth ezúttal Hajdút játszotta meg, aki tiszta helyzetből, ballal, 13 méterről fölé bombázta a labdát. 

71. perc: Horváthot elérte az ötösön az egyik kecskeméti védő lába, Karakó kifelé ítélt szabadrúgást. Büntetőgyanús volt a szituáció. Majd elemezzük „játékvezetői szemmel”.

88. perc: Kanta zseniálisan ívelte a védők mögé a labdát, Csiki rárobbant, de három méterről, kisodródva, jobbal fölé bombázta azt.

Gyagya Attila a mérkőzés után: „Valóban ronda mérkőzést játszottunk, de cél szentesíti az eszközt. Számunkra az volt a cél, hogy ne kapjunk ki!

Garami József az MTK Budapest szakmai igazgatója: „Már az első félidőben is voltak helyzeteink bőségesen. Nem tudtuk belőni ezeket, sem három, sem tizenöt méterről. Az utolsó két mérkőzésen legalább tizenkét ziccerünk volt. A játékosok hajtottak, akartak, de ilyen a futball. A játékunk nem varázsolt el, de igyekezett a csapat.”

Bekő Balázs, a KTE vezetőedzője: „Mi úgy tudtunk eredményt elérni, hogy védekeztünk. Az MTK megpróbálta hosszú labdákkal átjátszani a középpályát. Nem lehetek elégedetlen. Mi ezt tudjuk, így szerezzük pontjainkat.”

Az MTK Budapest legközelebb a Puskás Akadémia ellen mérkőzik, május 8-án, pénteken 16:00 órakor a Bozsik Stadionban. A találkozón nem léphet pályára az ötödik sárga lapját begyűjtó Baki Ákos.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman