HÍREK

MTK Budapest II - STC Salgótarján 2-2 (1-0) GALÉRIA

2016-09-11

MTK Budapest II - STC Salgótarján 2-2 (1-0) GALÉRIA

Pontszerzéssel zárult a feljutásra törekvő Salgótarjániak elleni mérkőzés.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest II - STC Salgótarján 2-2 (1-0)

BKV Előre SC Sporttelep

Vezette: Kulcsár Katalin, asszisztensek: Reinicz Gábor és Molnár István

MTK Budapest IIDemjén – Sági, Nagy Zs., Grgics, Széles – Katona, Szabó – Szuhodovszki, Kovács Botond, Szatmári I. – Szerencsi

Kispad: Bese, Bayer, Takács K., Csicsek, Fehér, Forgács, Lustyik.

Vezetőedző: Pölöskei Gábor

Csere: Szuhodovszki helyett Takács K. (56. perc), Szerencsi helyett Bayer (73. perc), Szatmári I. helyett Csicsek (78. perc)

Sárga lap: Takács K. (95. perc)

Kiállítva: Széles (72. perc)

Gólszerző: Szuhodovszki (29. perc), Katona (93. perc)

STC Salgótarján: Sánta –Debreceni, Radványi, Benkő-Bíró, Kerényi – Lakatos – Szőllősi, Köböl, Obot, Lukács – Yannick

Kispad: Lupták, Major, Csóka, Florin, Nagy R., Stark, Tóth

Vezetőedző: Vágó Attila

Csere: Kerényi helyett Lupták (33. perc), Radványi helyett Csóka (46. perc), Lukács helyett Major (68. perc)

Sárga lap: Szőllősi (59. perc), Benkő-Bíró (79. perc), Major (88. perc)

Gólszerző: Yannick (53. perc, 84. perc)

A mérkőzés előtt az MTK Budapest II. a második helyet foglalta el 10 ponttal, ellenfelünk a hetedik helyről várta a találkozót, 8 pontot gyűjtve, így komoly téttel bírt a mérkőzés. Ennek megfelelően kezdett csapatunk, már az első percben gólhelyzetet dolgozott ki Szerencsi, aki Katonának próbált beadni, a felszabadítást követően pedig Kovács lőtt a kapu mellé. Percekkel később ismét Kovács előtt adódott lehetőség, Szabó Ádám tette le neki a labdát, de az irányító egyensúlyát elvesztve nem tudta a labdát beérni. 

Ezt követően Szatmári István lőtt kapura 20 méterről, de kísérletét Sánta fogta, majd Szerencsi ugrott ki a védelem mögött, de kiszorították, így nem volt komoly helyzet. Az első salgótarjáni lehetőség ezután következett, és hatalmas bravúrra is szükség volt. Kerényi lépett ki egy-az-egyben Demjénnel szemben, a kapus bal lába felé próbált pöckölni, a fiatal hálóőr remek reflexmozdulattal elterelte a labdát, majd meg is szerezte azt. Percekkel később Grgics mentett óriásit utolsó emberként, kockázatos belépőjét követően csak szögletig jutottak a vendégek. 

A következő helyzet az MTK II előtt adódott, és gól is lett a vége. Szatmári Istvánnak pörgette fel a labdát Katona, de a szélső lövését védte a kapus, ami ismét Pötyi elé került, róla a középen érkező Szuhodovszki Soma elé pattant, aki belsővel a bal alsóba helyezett. (1-0).

A gól után felélénkült a játék, kitámadott az STC, és büntetőt is kaptak, Lukács került földre Nagy Zsombor mellett. Szőllősi állt a labda mögé, és középmagasan lőtt jobbra, Demjén jó irányba vetődött, de így is bravúrosan kellett mentenie, tökéletes ütemben nyúlt fel a labdáért, így félidőig az állás változatlan maradt.

A második játékrészre kitámadott a vendégegyüttes, minden erejüket mozgósították, és meg is lett a gyümölcse. Yannick tört be a jobb szélről, és bal belsővel tekert védhetetlenül a jobb felsőbe. (1-1) Nem sokkal a gól után változtatott is Pölöskei Gábor, Takács Krisztofer szállt be a játékba, a gólszerző Szuhodovszki helyett.

A 69. percben Széles Imre kapott sárga lapot, a játékvezető szabálytalannak látta becsúszását, majd pár perccel később Lupták tökéletes ütemben futott bele az egyensúlyát megtartani próbáló Széles kezébe, Kulcsár Katalin pedig felmutatta a második sárgát is az MTK balbekkjének. 

A kiállítást követően érkezett Bayer, majd nem sokkal később Csicsek is, egyértelmű volt a cserékkel a cél, a csapat stabilizálása. Ennek ellenére az STC ragadta magához a kezdeményezést, az emberelőnyt kihasználva ismét Yannick szerzett gólt, középről fejelt a kapuba. (1-2)

A mérkőzésnek azonban itt még nem volt vége, a 93. percben Takács előtt zárt össze a salgótarjáni védelem, a jogosan megítélt szabadrúgást a büntetőterület sarkáról a sértett ívelte be, a hosszú oldali kapufánál a vendégek hálóőre nem volt magabiztos, az MTK II talán legalacsonyabb játékosa, Szabó Ádám fel tudta fejelni a labdát, ami Katona Máté elé hullott, a fiatal középpályás pedig hidegvérrel helyezte a hálóba a játékszert, beállítva ezzel a végeredményt. (2-2)

A fodulatos mérkőzést követően Pölöskei Gábor értékelte a látottakat: – Nagyon nyílt mérkőzésen szereztünk fontos pontot, a Salgótarján volt az első csapat, aki ellenünk nyíltan kiállt támadni. Ennek ellenére az első 15 percben rólunk szólt a játék, jobbak voltunk, több helyzetet is ki tudtunk alakítani. Ezt követően feljött az ellenfél, pontatlanul játszottunk, így mi adtunk nekik teret. Sajnos buta, de tanúlságos szabálytalanságot követően összehoztunk egy büntetőt, amit Demjén fantasztikus védést bemutatva hárított. A vezetés is a birtokunkban volt, gyönyörű támadás végén kerültünk előnybe, a félidőre így nyugodtabban vonulhattunk. A második játékrészre egyértelmű volt, hogy mindent meg fognak próbálni a vendégek, akik látványos, szép góllal egyenlítettek, védhetetlen volt. Kiegyenlített játék zajlott, reálisnak tűnt már akkor is a döntetlen, de jött egy rövidzárlat, a hajrára megfogyatkoztunk, és hátrányba is kerültünk, az ellenfél letámadott minket, mindenáron ránk szerették volna erőltetni a játékukat, ami sikerült is. Azonban rengeteget elmond a csapatról, hogy tíz emberrel is hatalmas tartást mutatott, és a végsőkig küzdött, így a 93. percben pontrúgást követően kiegyenlítettünk. Azt gondolom, a látottak alapján teljesen reális az eredmény.

Az Örökrangadón pontrúgásból a győzelem, a második csapatnál pedig a pontszerzés született meg a hosszabbításban, a vezetőedző elmondta, ez a tudatos felkészítésnek is az érdeme: – Sokat gyakoroljuk a pontrúgásokat, mind támadásban, mind védekezésben, ezen a héten is két napot szántunk ezeknek a gyakorlására. Örülök, hogy a munkának meg lett az eredménye.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman