HÍREK

MTK Budapest II: Maradunk keleten!

2017-07-14

MTK Budapest II: Maradunk keleten!

Az MLSZ versenybizottsága elkészítette a harmadosztály beosztását a 2017-18-as idényre.

Pölöskei Gábor csapatára ismét a Keleti csoport vár. Csökkentek a csoportok méretei, hiszen 18 helyett 16 csapat vág neki a küzdelmeknek, kiesik az utolsó három helyezett és a legrosszabb 13. helyezett.  Rengeteg ismerős arc és néhány újonc is ott lesz az ellenfelek között.

Az ismerős ellenfelek:

Az előző idényből újra találkozunk a Disógyőri VTK II. csapatával. A miskolci gárdát oda-vissza sikerült legyőzni, és a bajnokság végén ez a hat pont volt a különbség a két csapat között. Szintén maradt keleten az ESMTK, akik az előző idényt a 10. helyen zárták. A „Liza” elleni nyitómékrőzésen aratott győzelem emlékezetes volt a csapatnak, többek között Demjén büntetővédése, illetve Szerencsi és Takács első találatai miatt is.

A Jászberény is maradt a csoportban, ők előzték meg a fakót a végső rangsorban, a dobogó harmadik helyét elfoglalva. Az előttünk végző másik csapat, a második helyet megszerző Monor is maradt a mieinkkel egy csoportban. A mögöttünk zárt többi csapatok közül a következők maradtak (zárójelben az ellenük szerzett pontok): Nyírbátor (4 pont), a Putnok (1 pont), a Salgótarján (4 pont), a Tiszaújváros (4 pont), és a Tállya (4 pont) marad a Keleti csoportban.

Az újak:

Számos olyan csapat is keletre került, amely az előző idényben nem itt szerepelt. Új ellenfél a Tiszafüred, a Gyöngyös, a Füzesgyarmat, a DEAC, a Cigánd, és nem ismeretlen, de új ellenfél lesz a Balassagyarmat, akikkel az előző idényben a Magyar Kupában találkoztunk.

A sorsolást követően Pölöskei Gáborral beszéltünk:

– Maradunk keleten, mik az első gondolataid erről?

– Nagy meglepetés nincs, tavaly itt voltunk, most is ide sorsoltak minket. A mezőny egy részét ismerjük, akárcsak tavaly, most is azzal a céllal vágunk neki, hogy a fiatalok a lehető legtöbbet fejlődjenek, és felkerüljenek az első csapatba.

– Kilenc csapat maradt az előző idényből, 50% pontszerzés volt ellenük. Mennyire lehet befolyásoló az ismertség, javulhat ez az arány?

– Nehéz kérdés, mivel a keretek még nagyon képlékenyek, javában zajlanak az átigazolások. Szűkítették a csoportlétszámot, ez jelentős játékosmozgást okoz, elviekben mindenki meg fog erősödni.

– Hat újonc van, köztük a Balassagyarmat, mennyire lehetnek tényezők?

– Balassagyarmaton szisztematikus, tudatos építkezés zajlik, Kis Károly vezetése alatt remek munkát végeznek. Nem lehet sem őket, sem a többi „újoncot” könnyű ellenfélként kezelni, mindenki legyőzhet mindenkit, kiélezett harc várható minden pontért.

– Több mint 4600 km utazás vár a csapatra, mennyire lehet ez hatással a srácokra?

– Nem olyan veszélyes tényező ez manapság, mint régen. Szerencsére a legtöbb ellenfélhez jó minőségűek az utak, ezért bár távol vannak, lerövidült az utazási idő. Az utazásn az eddigiek alapján nem kellene, hogy befolyásolja a teljesítményünket .

– Egy „második csapat” maradt a kék-fehérek mellett, nehéz lesz több felnőtt csapat ellen?

– Felnőttekkel mindig nehezebb játszani, mint az azonos korúakkal. Tavaly mindhárom második csapat ellen nyerni tudtunk mindkét mérkőzésen, ezek jobban feküdtek nekünk. De ez a kihívás, ami a cél előtt áll, hogy a srácok az átmenet korszakában belerázódjanak a felnőtt futballba, erre minden lehetőségük meglesz, és a kortárs csapatok hiánya elősegítheti ezt az átállást.

– A fejlődésen kívül, az ellenfeleket legalább név szerint ismerve, mi a reális cél a szezon végére?

– A minimum cél az a középmezőny, a 8-10. hely megszerzése. Persze tavaly is láthattuk, hogy ezt felül tudják múlni a srácok, sok függ attól, milyen lesz a végleges keret, amellyel dolgozom nap mint nap. Emellett fontos tényező, hogy az első csapattól mikor, mennyi játékos és persze konkrétan ki lesz az, aki vissza fog játszani.

A Keleti csoportban induló csapatok listája:
Balassagyarmat
Cigánd
DEAC
Diósgyőri VTK II
ESMTK
Füzesgyarmat
Gyöngyös
Jászberény
Monor
MTK Budapest II
Nyírbátor
Putnok
Salgótarján
Tállya
Tiszafüred
Tiszaújváros

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-26 17:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

FC Dunaföldvár

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman