HÍREK

MTK Budapest II - BKV Előre 3-3 (2-1)

2017-03-26

MTK Budapest II - BKV Előre 3-3 (2-1)

Gólzáporos döntetlennel mutatkozott be az Új Hidegkuti Nándor Stadionban Pölöskei Gábor csapata.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest II: Varga – Sági, Hreljics, Széles, Bayer – Katona, Kovács, Schäfer (Szabó, 80. perc) –Korozmán (Fehér, 92. perc), Csicsek, Szuhodovszki (Forgács, 83. perc). 

Sárga lap: Kovács (63. perc), Hreljics (90. perc)

Gólszerző: Csicsek (23. perc), Schäfer (28. perc), Korozmán (70. perc)

BVK Előre: Kara, Csikortás (Ádám, 72. perc), Girán, Sebők, Balogh, Csanálosi, Sánta (Csepregi, 46. perc), Banai (Lanczkor, 46. perc), Nagyházi, Kálmán, Miklósvári.

Sárga lap: Miklósvári (37. perc), Csepregi (71. perc), Girán (89. perc)

Gólszerző: Balogh (26. perc, 47. perc), Nagyházi (85. perc)

Különleges mérkőzésre készült az MTK Budapest második csapata, hiszen a fiatalok először játszhattak az Új Hidegkuti Stadionban. Nehezítette azonban a csapat helyzetét, hogy a válogatott kötelezettségek miatt több játékos nem lehetett jelen a mérkőzésen. 

Ennek köszönhetően debütálhatott a második csapatban Schäfer  András, aki az U19-es együttes tehetsége. Mellette Katona és Kovács játszott a középpályán, így az újonc két, korosztályában rutinos játékos mellett játszhatott.

A mérkőzést aktívan kezdte az MTK, Schäfer és Korozmán kísérletezett, de a kapu nem forgott veszélyben. Mezőnyfölényben játszottak a fiatalok, a vendégek pedig kontrázni próbáltak. A nyomásnak korán eredménye lett, a 22. percben Schäfer passzolt Csicseknek, aki a lesvonalból ugrott ki, és egyedül találta magát a kapussal szemben, aki mellett rutinosan elgurította a játékszert a kapu bal alsó sarkába. (1-0)

Az öröm nem tartott sokáig, három perccel később, szögletet követően kavarodás volt a büntetőterületen belül, és Balogh elé került a labda, aki nem hibázott közelről. (1-1) Ez nem törte meg a lendületet, és a 27. percben az előbb előkészítő debütáns Schäfer talált a kapuba. Széles beadását szelidítette meg és lőtte a kapuba gyönyörű mozdulattal. (2-1)

Az első játékrészben nem változott az állás, a szünet azonban nem jött jókor a csapatnak, mivel a lendület megtört, és a 47. percben ismét Balogh talált be az MTK kapujába. (2-2) Az egyenlítő találat felkeltette a játékosokat, Kovács, Katona, Szuhodovszki és Schäfer bombázott, de Kara állta a sarat, egészen a 70. percig. Ekkor Korozmán lépett meg a bal szélen. Éles szögből lőtt középre, az elsőre beadásnak szánt labda pedig a kapuba szállt. (3-2)

A félidő végén megfordult a játék képe, a BKV támadott, az MTK kontrázott, és néhány perccel a mérkőzés vége előtt Nagyházi távoli lövése talált utat Varga kapujába. (3-3) Több gól nem született, gólzáporos mérkőzésen egy pontot szereztek a kék-fehérek.

A mérkőzést követően Pölöskei Gábor értékelt: – Nem vagyok teljesen elégedett, összességében jobban játszottunk, mint az ellenfél, ez az első félidőre különösen igaz volt. Szép gólokat szereztünk, az ellenfél pontrúgásait viszont nem tudtuk levédekezni rendesen, gyengék voltunk, ezért van hiányérzetem. Öt perc volt hátra, rutinos csapatok – amilyennek a miénket nem mondhatom még – ki tudták volna védekezni, de ezt meg kell tanulni, és sajnos ez csak így jött össze. Jól sikerült a „stadionavató”, sok gólos mérkőzésen avattuk fel, akik kint voltak a mérkőzésen, jól szórakoztak. Szép gólok születtek, reméljük legközelebb eredményesek leszünk.

A vezetőedzőt kérdeztük Schäfer András újoncavatásról is: – Nagyon tehetséges játékos, ezért hívtam fel a csapathoz. Nagyon jól játszott, gólpasszt adott, gólt lőtt, nem volt megszeppenve, hatalmas jövő áll előtte, ha így folytatja.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman