HÍREK

MTK Budapest – Ferencváros 1-0 (1-0) (VIDEÓ + GALÉRIA)

2015-11-21

MTK Budapest – Ferencváros 1-0 (1-0) (VIDEÓ + GALÉRIA)

Egyszer minden sorozat megszakad...

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – FTC 1-0 (1-0)
OTP Bank Liga, 16. forduló

Illovszky Rudolf Stadion, 2114 néző

Vezette: Erdős József. Asszisztensek: Dr. Varga Zsolt, Georgiou Theodoros, Szabó Zsolt, Karakó Ferenc, tartalék játékvezető: Viszokai László.

Gólszerző: Torghelle (31. perc)

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Grgics, Poór, Vadnai – Vass – Gera D., Kanta, Strestik Torghelle, Ramos. Kispad: Groppioni – Deutsch, Hajdú, Varga, Thiam, Vukmir, Baki. Vezetőedző: László Csaba.

Csere: Vass Á. helyett Thiam (66. perc), Torghelle helyett Baki (79. perc), Strestik helyett Hajdú (86. perc).

Sárga lap: Vass (32. perc), Gera D. (68. perc), Thiam (91. perc).

FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramirez – Nagy Á. – Varga R., Gera Z., Hajnal, Lamah – Böde. Kispad: Jova – Radó, Sestak, Nagy D., Pintér Á., Busai, Cukic. Vezetőedző: Thomas Doll.

Csere: Nalepa helyett Pintér Á. (a szünetben), Varga R. helyett Sestak (59. perc), Ramirez helyett Radó (76. perc).

Sárga lap: Nalepa (38. perc), Pintér Á. (51. perc), Leandro (73. perc).

A 208. MTK Budapest – FTC Örökrangadón, a hazaiaknál – a korábban Békéscsabán megsérült – Hrepka Ádámra nem számíthatott László Csaba, a vendég zöld-fehéreknél pedig Batik és Gyömbér nem léphetett pályára, akik szintén maródiak. Eltiltott egyik csapatban sem volt.

Az első harminc perc Ferencvárosi mezőnyfölénye ellenére, az MTK Budapest jutott előnyhöz.

31. perc: Torghelle Sándor megszerezte a vezetést – és mint később kiderült a győztes gólt – az MTK Budapest számára. Kanta József végezhetett el szabadrúgást a kaputól 38 méterre. A beívelt labdára mesterien érkezett a rutinos támadó, és belsővel a hálóba helyezte a játékszert (1-0).

A mérkőzés végén a két szakvezető értékelt:

László Csaba, vezetőedző (MTK Budapest): – Ehhez a szép győzelemhez, fájó vereség is kellett, gratulálok a csapatomnak. Kiváló együttest győztünk le, akik dominálnak a bajnokságban, és erős a játékoskeretük. Taktikai fegyelem, akarat és harciasság jellemezte a csapatomat, több fejjátékot megnyertünk, ebből a szempontból megérdemelt a győzelmünk. Az első 20-30 percet megúsztuk, ekkor szerencsénk is volt, illetve Hegedüs is bravúrosan védett. Ezután már mi is jobban kijöttünk. A második félidőben ismét beszorított minket a Ferencváros, de nem álltunk be védekezni, hanem kontrákra építettünk, amit gólokkal kellett volna befejezni. Most győztünk, de ezeket a helyzeteket fontos lett volna értékesíteni. Ha a 70. percben kihasználjuk a ziccerünket, lezártuk volna a mérkőzést. Felmerült bennem, hogy ez megbosszulhatja magát. Ezekben a szituációkban át kellene érezni a játékosoknak, hogy jobban kell koncentrálniuk, mert minden döntésüknek következménye van. Ilyenkor tehetetlennek érzi magát az edző. Gratuláció illeti a Ferencvárost is, jogosan vezetik a tabellát. Külön öröm számomra, hogy a 34 mérkőzés óta veretlen listavezetőt sikerült az örökrangadón két vállra fektetni. 

Thomas Doll, vezetőedző (Ferencváros): – Gratulálok az MTK Budapestnek. 25 percig szépen és jól játszottunk, a gond csak az volt, hogy a megfelelő pillanatokban nem tudtunk gólt szerezni, pedig a lehetőségeink megvoltak rá. Az egész mérkőzésen hiányzott a csapatomból a kapu előtti átütőerő. Mély talajú pályán játszottunk, ennek ellenére jól megoldottuk a feladatunkat. A kék-fehérek csak néhány kontratámadást vezettek ellenünk, de nem voltak veszélyesek a kapunk előtt, a gólt is pontrúgásból kaptuk. Remélem felébredünk a vereség után, dolgozunk tovább. Nem tett jót nekünk a három hét szünet sem, kiestünk a ritmusból. Dicséret illeti a kék-fehéreket, felvették a párharcokat, harciasak voltak, jogos a győzelmük.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman