HÍREK

MTK Budapest - DVSC-TEVA (BEHARANGOZÓ)

2016-03-17

MTK Budapest - DVSC-TEVA (BEHARANGOZÓ)

Az OTP Bank Liga 26. fordulója ismét éllovasok csatáját hozza el, ezúttal már a magyar fővárosba, ahol a XXI. századi magyar labdarúgás egyik legsikeresebb csapata vendégeskedik. Az alábbiakban a DVSC-TEVA elleni bajnoki esélyeit latolgatjuk.

Meccs előtti felvezetőnket ismét kezdjük a múlt eseményeivel, tapasztalataival. A fenti ténymegállapítás jól jelzi számunkra, hogy igazán messzire nem nyúlik az MTK Budapest és a debreceni labdarúgó klub közti rivalizálás. Nem így a jelenben, a csapatok mérkőzései a közelmúltban számtalanszor hoztak kitűnő focit, izgalmas összecsapásokat, a négy, de a hétgólos meccs sem volt ritka.

De haladjunk kronologiailag! „Mindössze" a 83. MTK Budapest – DVSC-TEVA, elsőosztályú bajnoki összecsapás következik hétvégén. Az örökmérleg alapján kék-fehér fölényről számolhatunk be, 40-szer győzött a fővárosi gárda, míg a hajdúságiak 28 ízben örülhettek, pusztán 14 alkalom nyílt pontosztozkodásra.

Ugyanekkora fölénnyel az idei találkozók fényében már nem tudunk dicsekedni. A 2015-2016-os OTP Bank Liga kiírásában kétszer találkoztak már a felek, mindkét esetben Kondás Elemér DVSC-je örülhetett és gazdagodhatott három ponttal.

Legutóbb – decemberben – éppen a kék-fehér fővárosi klubnál korábban két szezont lehúzó, Dr. Horváth Zsolt szomorította egykori szurkolóit. Mesterhármasának köszönhetően győzött a Nagyerdei Stadionban a DVSC-TEVA 3-1-re, a téli szünet előtti utolsó fordulóban az MTK Budapest ellen.

Azóta azonban megtáltosodtak a fiúk. Teodoru Vaszilisszel a kispadon szépen helytáll a csapat, hétről hétre érezhető javuláson megy át a játék minősége, amit legutóbb 3-1-es Haladás elleni győzelem is jelzett. Bár sérülésekkel nem áll túl jól Ciki bácsi, az eddig tapasztaltak őt igazolták, múlt héten pedig az is beigazolódott, hogy a hiányos MTK is küzdeni és jól futballozni képes MTK.

A csapat aktuális ellenfele nincs túl jó formában, háromgólos vereség otthon a Honvéd ellen, gól nélküli döntetlen a Vasas ellen, 1-1-es végeredmény Újpesten. Ezek az eredmények tarkítják a 4-2-es Puskás Akadémia elleni, valamint a Paks felett aratott 2-0-ás győzelmet.

A vasárnapi feladaton talán tovább könnyít az a tény, hogy szerdán Magyar Kupa mérkőzés várt a debreceni piros-fehérekre, akik a Ferencvárost fogadták, és gól nélküli döntetlen értek el. H a kettős terhelés csakk épp annyit vesz ki Kondás Elemér tanítványaiból, hogy a hétvégi fővárosba utazásra elfogyjon az erő, az már segítség lehet az MTK Budapestnek.

Ha már a sérülések fentebb szóbakerültek, irigylésre nem méltó Teodoru Vaszilisz helyzete, két állandó kezdője és két hasznos cseréje is egyelőre bizonytalan helyzetben van. Torghelle Sanyi és a kapitány, Kanta József mellett Hrepka Ádám és a már hetek óta maródi Myke Bouard Ramos sem garantálható a hétvégi bajnokira. Ugyanakkor legutóbb, Dunaújvárosban bebizonyosodott, hogy nem csak a pályán lévők egymásért, de a komplett keret kitartóan tud hajtani, és csapatként dolgozni a sikerért.

A találkozót ismét a Fáy utcai Illovszky Stadionban rendezik, M4 Sportos élő televíziós közvetítés lesz, ugyanakkor az mtk.hu is éló szöveges tudósítását az alábbi LINKEN elérhetik. A mérkőzéssel kapcsolatos jegyinformácókat ITT találják. A találkozó a korábban tervezettnél  15 perccel, korábban, 15:15-kor kezdődik. A mérkőzés előtt, korábbi játékosai, tisztelői Verebes Józsefre emlékeznek. Kérjük – aki teheti – hozzon magával mécsest!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman