HÍREK

MTK Budapest-Budapest Honvéd (BEHARANGOZÓ)

2016-03-09

MTK Budapest-Budapest Honvéd (BEHARANGOZÓ)

Az OTP Bank Liga 24. fordulójában, hétközben játsszák az MTK Budapest - Budapest Honvéd bajnoki mérkőzés, melynek múltjáról, illetve szerda esti, esetleges kimenetéről készül beharangozó cikkünk.

Két patinás magyar klub feszül egymásnak szerda este. MTK–Honvédot 187. alkalommal rendeznek az élvonalban, érdekesség, hogy a felek legelső találkozására, kereken egy évszázada került sor. 1916-ban 10-0-ás kék-fehér diadallal indult el a csapatok budapesti rivalizálása.

Azóta az örökmérlegen nem sokat tudtak kozmetikázni a kispestiek. 87 ízben született MTK győzelem, 45 döntetlen mellett, 54 alkalommal örülhettek a Honvéd hívei. Rúgott gólok tekintetében is megmutatkozik a piros-feketék hátránya, két találat híján százzal több gólt lőttek a mindenkori kék-fehér labdarúgók XIX. kerületi ellenfelüknél, szám szerint 387-289 a gólkülönbség.

A közelmúlt találkozásai alkalmával is láthattuk realizálódni a fővárosi kék-fehérek fölényét, a tavalyi naptári évben háromszor találkoztak egymással a csapatok, két MTK Budapest siker született, egy Honvéd győzelem ellenében.

Az aktuális formát látva sem panaszkodhatunk, a tavaszi fordulók egyikén sem talált eddig legyőzőre Teodoru Vaszilisz együttese, igaz három találkozójából mindössze egyet nyert meg az MTK Budapest vezetőedzője, azt épp múlt hétvégén, a rivális Újpest ellen.

Komoly skalpja a Budapest Honvédnak is akad, két fordulóval ezelőtt a bajnoki címre legesélyesebb Ferencvárost múlták felül 2-1-re, legutóbb azonban csak sovány 0-0-ra futotta Marco Rossi gárdájától a tabella aljához tartozó Vasas ellen. 2016-ban a kispestiek mérlege egy győzelem, egy döntetlen, két vereség.

A Honvéd nem csak földrajzilag számít jelenleg az MTK Budapest riválisának, a szorosabbá váló NB I-ben, mindössze hat pont a differencia a tabellán a felek között.

A kezdőket illetőleg inkább a vendégek olasz mesterének főhet a feje, hiszen a Vasas ellen két játékosát is kiállította a játékvezető, az ígéretes támadó, Eppel Márton és a még fiatalabb Gazdag Dániel szolgálataira nem számíthat Marco Rossi.

Azonban veszélyforrása így is van jócskán az ellenfélnek, Ikenne-King lendületes felzárkózásai a szélen, Vernes Richárd technikai palettája, vagy épp Baráth Botond, aki a Ferencváros ellen jegyzett szépségdíjas találatot. Ugyancsak komoly fegyver a Honvéd kezében, a Magyar Kupa és bajnoki címmel is rendelkező Dusan Vasziljevics, aki valamelyest az a Honvédnak, ami Kanta József az MTK-nak, a támadások origója, a pontrúgások specialistája.

A hálóörök egyéni párharcát is hozhatja a találkozó, Hegedüs Lajos, válogatott meghívóval, a túloldalt  – ha felépül sérüléséből – Kemenes Szabolcs sok év tapasztalatával és kapitányi karszalaggal, szóra nagyon is érdemes beharangozónkban. Persze, az előző mérkőzések tapasztalata alapján Horváth szerepeltetésére is van esély a piros-feketék kapujában.

Kék-fehér részről visszatérőkről tudunk beszámolni, Gera Dániel és Mato Grgics egyaránt letöltötte eltiltását, utóbbi azonban könnyen lehet, hogy Baki Ákos magabiztos védőmunkájának köszönhetően mindössze padról szállhat majd be, de ezt a vezetőedző dönti el. Egyébiránt a kispad kulcsszerephez juthat, Hrepka Ádám az Újpest ellen bizonyította, hogy számíthat rá Ciki bá', így nem csodálkoznánk azon sem, ha kezdene, bár Marek Strestik is betalált a lila-fehérek ellen.

Rendhagyó módon, de szükségszerű változtatást követően, az MTK Budapest hazai találkozóját Dunaújvárosban játssza a hét mindkét bajnokiját (szerda - Honvéd, szombat - Haladás). A Budapest Honvéd elleni találkozó 18:00 órakor kezdődik, a szervezett szurkolói busz 16:30-kor indul a Hidegkuti Nándor Stadionnal szemközti parkolóból. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman