HÍREK

MTK Budapest-Békéscsaba 1912 Előre (BEHARANGOZÓ)

2016-04-05

MTK Budapest-Békéscsaba 1912 Előre (BEHARANGOZÓ)

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában ismét hazai környezetben - mégis Dunaújvárosban - lép pályára az MTK Budapest. Aktuális ellenfél, az idei mumusnak is beillő Békéscsaba 1912 Előre lesz. Ezt a bajnokit harangozzuk most be.

A tabella utolsó helyén szerénykedő csabaiakat, a 2015/16-os szezonban eddig még nem sikerült legyőznie a fővárosi kék-fehéreknek. Októberben a Viharsarokban 1-1-el tértek haza Torghelléék, míg Budapesten gól nélküli döntetlen született.

Egyébiránt összekerültek  felek a Magyar Kupa nyoladdöntőjében is, ahol idegenben lőtt góllal, 0-1-es összesítéssel a Békéscsaba jutott tovább. Zoran Szpisljak együttese meg sem állt az elődöntőig, ahol 2-0-ás hátrányból várják a hazai visszavágót a fővárosi lila-fehérek ellen.

Bár idén nem sikerült még legyőzni a békésieket, az örökmérleg Teodoru Vaszilisz tanítványai mellett szól. A 49. MTK-Békéscsaba előtt, eddig 24 budapesti siker mellett, 10 döntetlen és 14 békéscsabai diadal született.
Megszakadt hétvégén az MTK Budapest veretlen szériája, amit csak tetéz az eddig rendre gondokat okozó csabai társaság, ugyanakkor kár lenne elvenni a tényt a kékektől, hiszen a fővárosi alakulat ennek a találkozónak, még így is esélyese. Az OTP Bank Liga tabelláján, jelen pillanatban húsz pont a különbség a harmadik és tizenkettedik helyezett együttesek között.

1 győzelem 2 döntetlen 2 vereség a termése a Békéscsaba 1912 Előre együttesének, a legutóbbi öt fordulót figyelembe véve, ugyanennyi bajnokin 4 győzelem és 1 vereség jut az MTK Budapestre.

Fontos visszatérőkkel számolhat Teodoru Vaszilisz, Thiam és Gera az alap kezdőcsapat tagjaiként hozhatják magukkal azt a stabilitást, ami talán legutóbb Pakson nagyon is hiányzott. Vass Ádám sárga lap gondja, még szerdán éppen nem jelent problémát, azonban következő cédulájával egymeccses eltiltás vár a szűrőre.

Némileg analóg a lilák szerkezete, az MTK Budapestével, mindkét félnek a középpálya a legnagyobb erőssége, amelyen sok áll vagy bukik majd. Birtalan Botond, Laczkó Zsolt és a spanyol Calvente komoly fegyverek Zoran Szpisljak vezetőedző kezében, aki a legutóbbi meccseken rendre fegyelmezett, jól védekező és kitűnően kontrázó csapat edzőjeként ülhetett a csabai padon.

Április 6-án 19:00 órakor kezdődik a találkozó Dunaújvárosban, a mérkőzést nem közvetíti televízió, viszont az mtk.hu-n élő, szöveges tudósítással készülünk. Fontos jegyinformációkat ITT találnak.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman