HÍREK

Monor előtt

2017-09-28

Monor előtt

A második csapat edzésén faggattuk az elmúlt forduló főszereplőit.

A csapatkapitány, és a keret egyik legrutinosabb játékosa Szabó Ádám. A 21 éves játékos az előző idényben bemutatkozhatott az első csapatban, sérülései miatt azonban az újabb lehetőség várat magára. Tőle kértünk véleményt a Nyírbátor elleni vereségről: – A taktikánk alapja az volt, hogy az első 15 percben letámadjuk őket, ez jól működött, a térfelükről nem is tudtak kijönni, de a gól elmaradt. Az itt befektetett plusz energia nem térült meg, és a végén visszaütött, kicsit hamarabb elfáradtunk. Az első támadásukból gólt rúgtak, rosszul vettük át az embert, és ezt ők kihasználták, ez megalapozta a meccset. Végig domináltunk, jobbak voltunk, de le kell szögezni, jó csapat a Nyírbátor, nem könnyű ellenfél, ennek ellenére többet érdemeltünk volna.

A csapat az első fordulótól kezdve a tabella első felében tanyázik, középpályásunknak azonban van hiányérzete: – Nem vagyok teljesen elégedett. Tiszafüreden az első fordulóban nyerhettünk volna, a Tiszaújvárost és a Balassagyarmatot is meg kellett volna verni, nem azért maradtunk alul, mert rossz csapat vagyunk. Hat-hét pontot elhullajtottunk, ezért nem lehetek elégedett. Ebben a bajnokságban előrébb kellene állnunk, mint most, de abban biztos vagyok, hogy végül jobban fogunk ennél végezni, csak össze kell állnunk, és fejben még érni kell.

Végezetül a vasárnapi, Monor elleni bajnokiról is elmondta gondolatait: – Az ilyen meccseken jól szoktunk játszani, mert kedvez nekünk, ha játszik az ellenfél, és nem áll be védekezni. Tavaly is az erősebb csapatok ellen játszottunk jól. Izgalmas mérkőzést várok, fel fogják vállalni a támadófutballt, nekünk élni kell a lehetőségekkel, fel kell nőni a feladathoz, hogy fejben és taktikailag mi is olyan jól szervezettek legyünk, mint a Monor.

17 évesen a keret fiatalabb tagjai közé tartozik Tóth Zoltán. Két évvel ezelőtt a Főnix Goldból érkezett támadó eddig hat alkalommal lépett pályára, jellemzően csereként, a második csapatunkban. Vasárnap pedig megszerezte első gólját, erről és a mérkőzésről kérdeztük: – Több volt a meccsben. Az első 25 percben csak mi támadtunk, már ott el kellett volna dönteni a mérkőzést. Jókor szereztek vezetést, kihasználták az előttük adódó kevés lehetőséget. Csereként léptem pályára, 3-1 volt a Nyírbátornak, ilyenkor mindig nehéz beszállni a játékba. Örülök, hogy meg tudtam szerezni az első felnőtt gólom tétmérkőzésen, sajnos ez nem ért pontot a csapatnak.

Fiatal kora ellenére igazi profi gondolkodásról tett tanúbizonyságot, amikor a kevés játéklehetőségről kérdeztük: – Kicsit nehéz fiatal játékosként ezt megélni, Agárdon rendszeresen kezdő voltam, próbálok mindent megtenni edzésen. Természetes, hogy újoncként kevesebb játékpercet kapok, ezekkel kell élni, és jól teljesíteni, hogy legközelebb korábban pályára léphessek, vagy akár kezdhessek is.

19 évesen már a rutinosabb játékosok közé tartozik Nagy Zsombor is. Az előző szezonban 18 mérkőzésen kapott lehetőséget, idén pedig mind a 7 találkozón kezdőként lépett pályára, sőt az első fordulóban az ő gólja ért pontot csapatunknak. A Magyar Kupa 6. fordulójában Feczkó Tamás a keretbe is nevezte őt, sőt játéklehetőséget is adott neki. A felejthetetlen debütálásról kérdeztük védőnket: – Meglepődtem, és egyben nagyon örültem, amikor szóltak, hogy utazok a csapattal a Tállya elleni meccsre. Reménykedtem, hogy megkapom a lehetőséget, és csereként pályára is léphettem. Vártam már, hogy megmutathassam magam az első csapatban. Hallottam a mérkőzés utáni elismerő szavait, nagyon jó érzés, hogy így vélekedik rólam az első csapat vezetőedzője.

Az utánpótlás-válogatott védő a kupát követő bajnokiról is beszélt: – A játékkal nem volt gond, jól mentünk bele a mérkőzésbe. A vége hiányzott, a befejezések nem sikerültek. Kaptunk három szerencsétlen gólt, nem tudtunk jól lereagálni, több volt a mérkőzésben, mint az eredmény mutatja.

Szabó Ádámhoz hasonlóan Zsombi sem teljesen elégedett a csapat helyezésével, de ő kevésbé volt kritikus: – Reális a pontszám és az eredmény is, igaz lehetne jobb is a teljesítményeinket látva. Most épül a csapat, remélhetőleg a félév második felére teljesen összerázódunk, és meg tudjuk célozni az első négy helyet.

Zárásként pedig a soron következő, talán eddigi legnagyobb erőpróbáról mondott véleményt: – A Monor erős ellenfél, de minket sem szabad alábecsülni senkinek. Megmutattuk már, hogy bárkivel fel tudjuk venni a versenyt. A Salgótarján és a Putnok elleni mérkőzésekből kell erőt meríteni, ahol hasonló erőt képviselő ellenfelekkel szemben tudtunk jó játékkal győzni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman