HÍREK

MK: Nagyot küzdöttünk, de ismét az elődöntő jelentette a végállomást

2021-04-15

MK: Nagyot küzdöttünk, de ismét az elődöntő jelentette a végállomást

2-1-es vereséget szenvedtünk a MOL Fehérvár ellen, így a négy között búcsúztunk a Magyar Kupában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–MOL Fehérvár FC 1-2 (1-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Farkas Ádám (Király, Buzás, Szert, Pintér, Erdős)

Gólszerző: Schön (14.), illetve Bolla (38.), Nikolics (52.)

Sárga lap: Dimitrov (46.), Schön (70.), Cseke (72.), Varga (85.) illetve Funsho (74.), Rus (81.), Fiola (87.)

MTK Budapest: Mijatovic – Alho (Kata, 75.), Perkovic, Nagy, Herrera (Balázs, 46.) – Palincsár (Miovski, 75.), Cseke (Kanta, 87.), Mezei (Dimitrov, 33.) – Varga, Prosser, Schön

Vezetőedző: Michael Boris

MOL Fehérvár FC: Kovács – Bolla, Rus, (Houri, 86.) Musliu, Stopira – Rúben Pinto (Fiola, 72.), Nego – Funsho, Nikolics, Petrjak – Zivzivadze (Dárdai, 86.)

Vezetőedző: Szabics Imre

Csütörtökön, a Magyar Kupa elődöntőjében a MOL Fehérvár FC együttesét fogadtuk. A bajnokságban kétszer is sikerült legyőznünk őket idén, bár akkor még nem Szabics Imre irányította csapatukat.

Az első szép támadást a 9. percben vezettük, melynek végén Alho passza után Varga lövése szögletre pattant. Öt perccel később gyönyörű kontra után megszereztük a vezetést: Prosser sarokkal hozta helyzetbe Schönt, aki két csel után kilőtte a hosszú sarkot. (1-0)

Egy perccel később Nego tűnt fel a tizenhatosunk előtt és lőtt a kapunk mellé, majd Zivzivadze közeli lövését védte Somodi. A kapunk előtti meleg pillanatok után, a 24. percben Prosser távoli lövését védte Kovács.

A 33. percben Palincsár mentett rendkívül veszélyes helyzetben, majd sajnos Mezeit sérülés miatt le kellett hozni, Dimitrov jött helyette.

A 38. percben egyenlített a Fehérvár: Bolla indult meg, szerencsésen visszapattant hozzá Herreráról a labda, így ziccerbe került, és nem hibázott. (1-1)

A félidő előtt még Zivzivadze lövése ment el a rövidsarok mellett, így 1-1-es döntetlen volt az állás szünetben.

A szünet után első helyzetéből fordított a Fehérvár: Stopira beadását Funsho fejelte Nikolics elé, aki a kapu közepébe lőtt. (1-2)

Mi az 57. percben jutottunk el lehetőségig: Schön külsővel tekert mellé Dimitrov átadását követően. A bekapott gól után aktívabbak voltunk, ám igazán nagy helyzetig kevésszer tudtunk eljutni. A 71. percben Varga kapta meg a tizenhatoson belül a labdát szép támadás végén, lövését blokkolták.

A 84. percben Prosser cselezgetett a tizenhatoson belül, de végül nem tudta beadni a labdát. A 87. percben Varga szabadrúgása után Kata elé pattant a labda, aki 12 méterről lőhetett, de rosszul találta el a labdát. A 92, percben Prosser fejelhetett, nem sokkal ment el a labda a kapufa mellett.

Óriásit küzdöttünk a hajrában, jöttünk előre az egyenlítő gólért, de sajnos nem sikerült betalálnunk, így újra az elődöntőben búcsúztunk a Magyar Kupától.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman