HÍREK

MK: Kettős győzelem - hat év után újra az elődöntőben

2020-03-11

MK: Kettős győzelem - hat év után újra az elődöntőben

Hat év után ismét a Magyar Kupa elődöntőjébe jutott csapatunk, amely kettős győzelemmel búcsúztatta a Dorogi FC-t.


A mérkőzés élő, szöveges közvetítése itt.

MTK Budapest - Dorogi FC 3-0 (2-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1329 néző

Gólszerző: Cseke (23.), Kanta (33.), Prosser (86.)

Összeállításunk: Varga - Fülöp, Baki, Nagy Zs., Schön - Cseke (Bognár, 70.), Kanta (Mezei, 74.), Palincsár - Prosser, Bíró, Katona (Gera, 57.)


Mindkét csapat támadólag lépett fel, az első lehetőség a Dorog előtt adódott, de Beke a kapu fölé lőtt. Pár perccel később Katona válaszolt egy átlövéssel, de mellé ment a labda.

A 13. perc hozta az első nagyobb helyzetet: Fülöp beadásába Bíró kapott bele, de védője szorításában nem volt elég erős a lövés, így a kapus fogta. Tíz perccel később viszont már jött a megérdemelt vezetés - ekkor percek óta fölényben játszottunk -, Prosser ugratta ki Bírót, aki erősen keresztbe passzolt a kifutó kapus mellett, labdája tökéletes lett a hosszún érkező Csekének, aki három méterről a léc alá bombázott (1-0).

Az első félórát követően növeltük előnyünket: Kanta értékesítette higgadtan a Bíró Bence által kiharcolt büntetőt (2-0), így a félidőben biztosan továbbjutásra álltunk.

Fordulás után egy jó Prosser-lövésse nyitottunk, a kapus szögletre mentett. Egyórányi játék után minden eldőlt, miután a Dorog megfogyatkozott Takács második sárgája után.

Továbbra is kézben tartottuk a meccset, a 79. percben volt még gólszerzési esélyünk, ám Bíró fejesét a kapus a bal alsóból szedte ki a labdát. A végeredményt egy remek támadás után Prosser állította be: Mezei passzolt zseniális ütemben elé, ő pedig balról a hosszú alsóba lőtt (3-0).


Csapatunk magabiztosan nyerte meg 3-0-ra a visszavágót, és így kettős győzelemmel jutottunk a sorozatban a legjobb négy közé - 2014 után újra. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman