HÍREK

Miovski és Prosser a legeredményesebb, Mezei az előkészítésben jeleskedett - Kanadai tabella

2020-12-23

Miovski és Prosser a legeredményesebb, Mezei az előkészítésben jeleskedett - Kanadai tabella

Íme, az őszi szezonban lejátszott 18 tétmérkőzésünk alapján készült kanadai táblázatunk játékosokra lebontva az OTP Bank Ligában és a MOL Magyar Kupában. A számok is bizonyítják: mindenki hozzátett a sikeres őszi produkcióhoz.

Szombat délután a Paksi FC elleni OTP Bank Liga-mérkőzéssel hivatalosan is befejeződött csapatunk számára az őszi szezon a 2020/2021-es idényben.

Az NB I-ben 16 mérkőzésen léptek pályára játékosaink, és 25 pontot gyűjtve a harmadik helyről várják a januári folytatást a Budafoki MTE vendégeként. A kupában két kört is sikerrel vívtunk meg, így jövőre már a legjobb 32 között léphetünk pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC ellen.

Az ősszel lejátszott 18 tétmérkőzés alatt 39 alkalommal találunk az ellenfelek kapujába, amely azt jelenti, átlagban kicsivel több mint két gólt szerzünk találkozónként, igaz, ehhez a kupában nyújtott magabiztos teljesítményünk is kellett.

A 39 szerzett találaton 12 játékos osztozik, közülük kiemelkedik Bojan Miovski és Prosser Dániel, akik nyolcszor-nyolcszor mattolták az ellenfelek kapusát.

Őket követi a listán Lencse László, aki ötször talált az ellenfelek kapujába az ősz folyamán, mindannyiszor a kupában. A gólszerzés terén kiemelendő még Gera Dániel és Schön Szabolcs is, mindkét játékos négyszer volt eredményes.

A gólpasszadók listáját 20 éves, hatalmas munkabírású középpályásunk, Mezei Szabolcs vezeti, aki öt találat előtt szolgálta ki csapattársát. A vonatkozó listán kiemelendő még Prosser Dániel, aki a gólszerzés mellett négyszer kiszolgálta játékostársát - ahogy Gera Dániel is -, valamint Barna Szabolcs, balhátvédünk 246 játékperc alatt jutott el három asszisztig.

Fontos kiemelni Patrick Ikenne-King teljesítményét is, aki jobbhátvédként ért el három gólt, valamint a szezon közben igazolt Srdjan Dimitrovot, aki három kanadai ponttal járult hozzá a remek őszi szerepléshez.

Sérülés és betegség miatt hiába játszott keveset, felkerült a listára Katona Máté, Myke Bouard Ramos és Kanta József is. Katona a Honvéd ellen szerzett gólt, míg utóbbi két futballistánk gólpasszal jelentkezett.

Az összesítés is megmutatja, az ősszel elért kiváló eredményekhez mindenki hozzájárult. A 18 tétmérkőzésen legalább 90 percet játszó 24 mezőnyjátékos 75 százaléka (18 futballista) ért el legalább egy “kanadai” pontot (gól vagy gólpassz).

Íme, kanadai táblázatunk játékosokra lebontva az ősz folyamán:

Játékos Gól Gólpassz Összesen
Prosser Dániel 8 4 12
Bojan Miovski 8 3 11
Gera Dániel 4 4 8
Schön Szabolcs 4 2 6
Lencse László 5 1 6
Mezei Szabolcs - 5 5
Patrick Ikenne-King 3 1 4
Cseke Benjámin 2 1 3
Srdjan Dimitrov 1 2 3
Sebastian Herrera 1 2 3
Barna Szabolcs - 3 3
Katona Máté 1 - 1
Kata Mihály  1 - 1
Nagy Zsombor 1 - 1
Kanta József - 1 1
Myke Bouard Ramos - 1 1
Balázs Benjámin - 1 1
Biben Barnabás - 1 1

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman