HÍREK

"Mindenki becsületesen, nagy intenzitással elvégzi az edzésprogramot" – erőnléti edzőnk helyzetjelentése

2020-03-31

"Mindenki becsületesen, nagy intenzitással elvégzi az edzésprogramot" – erőnléti edzőnk helyzetjelentése

Csapatunk erőnléti edzőjét, György Rollandot kérdeztük, hogyan készül a csapat a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetben. A szakember arról is részletesen beszélt, hogyan működik ebben a speciális helyzetben a kialakított rendszer.

A Vasas FC elleni bajnoki óta nem tud együtt edzeni a csapat, mindenki egyénileg készül. Hol tartotok most a tervezett programban?

- A csapatunk eltökéltségét nagyon jól mutatja, hogy minden játékos megfelelően végzi azt az edzésmunkát, amit ebben a speciális helyzetben elkészítettünk számunkra. Ami a legnehezebb, hogy nem lehet előre tervezni, mert jelenleg még nem tudjuk, mikor folytatódik a bajnokság, mikor tudunk először közösen edzeni.

Kanta József említette a születésnapi interjújában, hogy egy speciális órával mérnek mindent. Mennyire ellenőrizhető ezzel minden játékos, hogy működik a rendszer?

- Ellenőrzésre is szolgál az óra természetesen, de a fiúknak is segítséget ad a napi munka során. Látják, milyen intenzitású munkát végeznek, milyen sebességtartomány között dolgoznak. Az eszköz GPS segítségével méri a távolságot, a részidőket, a pulzust. Az óra a stopper elindítása előtt műholdas kapcsolatot létesít, az edzés alatt pedig méri az adatokat, melyeket lefotózva elküldenek.

Mit látsz a beérkező adatokból, milyen állapotban vannak a játékosok?

- A beérkező adatokból látjuk, hogy mindenki becsületesen, nagy intenzitással elvégzi a gyakorlatokat. A feladatunk nem egyszerű, de készen kell állnunk arra a helyzetre, amikor zöld jelzést kapunk a folytatásra.

Hogy működik a kényszerszünet alatt az edzések felépítése, milyen gyakran változnak a gyakorlatok?

- Nincs borzasztóan magas edzésszám, de ettől függetlenül nem kapnak könnyű feladatokat. Az edzések komplexek, három blokkra lehet osztani őket. Vannak törzserősítő, állóképességi és láberősítő részek. A Vasas-meccsig bezárólag szerda-vasárnap ritmusban játszottuk az összecsapásokat, így a kényszerszünet első tíz napjában több erősítés és kevesebb futás szerepelt a programban. Azóta értelemszerűen több állóképességi gyakorlatot kell teljesíteniük a fiúknak, de az erősítő feladatok sem maradnak el. Az edzésprogramot heti rendszerességgel változtatjuk.

A szezon programjából még 9 bajnoki mérkőzés és a kupaelődöntő oda-visszavágós párharca még hátravan. Mit gondolsz, ha újra együtt készülhetne a csapat, mennyi időre lenne szükség ahhoz, hogy a bajnokság folytatódhasson?

- A döntés nem a mi kezünkben van, amint megtudjuk, mikor játszhatunk újra mérkőzést, már tudunk tervezni. Abban biztos vagyok, sok időnk nem lesz a közös munkára a meccsek előtt. Ezért is fontos, hogy mindenki elvégezze az edzéstervet, de ezzel nincs is baj szerencsére. A lehető legjobb állapotban kell lennünk kondicionálisan, hogy a közös tréningek során már mielőbb minél több labdás gyakorlat szerepelhessen a programban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman