HÍREK

Minden jót, Józsika!

2014-08-18

Minden jót, Józsika!

Amellett, hogy a meccs embere lett, a forduló gólja címet is Kanta József szerezte meg az NB1.hu választásán.

Egy kis extra játék a számokkal: amióta 2012 tavaszán visszajutott az MTK az NB I-be, eddig ötször játszott a Honvéddal, a mérleg 4 győzelem, 1 döntetlen, 8-2-es gólkülönbség. Kanta Józsi valószínűleg már főszereplője a kispesti védők legrosszabb rémálmainak, ebből a nyolc gólból hetet lőtt ő, a maradék egy Pölöskei nevéhez fűződik. Az öt meccsből három volt, ahol két Kanta-gól segített a győzelemhez. Nem mellesleg Józsi ezzel vezeti az idei góllövőlistát, a fehérvári Nikoliccsal holtversenyben, négy meccsen négy góllal.

A két gól, két gól, de helyzetet is Kanta teremtette magának. Jó, egyszer Bese Barnabás hathatós segítségével. A mérkőzés egészét tekintve a mezőnyben is ő lett e leghasznosabb játékos, mint a statisztika mutatja. Csak a táblázat élmezőnyét mellékeljük, hiszen az egészet már láthatták.

A játékosok InStatFootball-pontszámainak sorrendje (gólok, gólpasszok, lövések, megnyert párharcok, jó passzok, szabálytalanságok alapján számolva):
1. Kanta 229
2. Nagy T. 202
3. Alcibiade 184

[image]

Idén múlt harmincéves az MTK vezére, Ajkáról került a Sándor Károly Akadémiára. Már MTK-nevelésként lett futballista. 2002-ben Bodajkra jött, hogy immáron a felnőttek között pallérozódott. 2004. augusztus 7–én góllal és győzelemmel mutatkozott be az élvonalban a Sopron ellen. Első évében nyolc bajnoki találatig és bronzéremig jutott. A következő bajnokságban Garami József kissé hátrébb vonta, de sérülése dacára 24 találkozón 18 gólt ért el. Menet közben két mesterhármast is produkált, így a szezon végén az MLSZ Puskás Ferenc-díjjal jutalmazta, mint a legjobb 21 éven aluli játékost. A következő év ismét bajnoki ezüstöt hozott, 27/16-os meccs/gól mutatóval. Valamint bemutatkozást a válogatottban.

2008-ban bajnoki cím és Bozsik József-díj, majd ismét hosszabb kihagyás következett, térdsérülés miatt. Nehezebb korszak, mely a 2011-es bajnoki búcsúval érte el mélypontját.

Akaraterejével innen is visszakapaszkodott. Évek óta kiemelkedően teljesít, bár nem mondhatni a szerencse kegyeltjének. Mára a csapat vezére, 196 bajnokin szerzett 86 góljával közelít a szintjelző száz gólhoz. A többiek támaszkodhatnak rá, illetve ha így sem sikerül: megoldja ő maga.

Miként a Honvéd ellen is.
 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-08-03 19:45 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman