HÍREK

Minden a tervek szerint halad (GALÉRIA)

2016-01-14

Minden a tervek szerint halad (GALÉRIA)

A Lantos Mihály Sportközpontban megtartotta az idei év első sajtótájékoztatóját László Csaba, melynek végén a kék-fehérek új szerzeménye, Darko Nikacs is bemutatkozott.

Mindig sarkalatos kérdés a felkészülés kezdetén, hogy a téli szünet után, milyen állapotban jönnek vissza a játékosok – jól megérdemelt – pihenőjükről. Vezetőedzőnk is ezzel kezdte:

– Mindenki egyéni programot kapott – kezdte László Csaba. A szünet rövidre sikerült, de senki nem jött vissza az ilyenkor szokásos túlsúllyal, sőt, a sérült Hrepka és Kanta is csatlakozott már a kerethez. Profik a futballistáink, természetes, hogy elvégzik a munkát.

László Csaba leszögezte, hogy ősszel kialakult ugyan az együttes gerince, most az legfontosabb, hogy újra meglegyen mindenkiben az egészséges harc a csapatba kerülésért. Egy hét felkészülésen van túl a társaság. A következő időszak arról szól majd, hogy játékosaink megkapják azt a terhelést, hogy február közepére, az OTP Bank Liga mérkőzésre csúcsformában legyenek.

Ezt követően – rendhagyó módon – némi személyes vonal is előkerült, ezzel kapcsolatban vezetőedzőnk elmondta:

– Családom szerte Európában él, nálunk tradíció, hogy a famíliát karácsonyra összehozzuk. Eddig mindig Skóciában ünnepeltük a Szentestét, most először Magyarországon. A gyerekeimnél fontos szempont volt az iskola, külföldön tanulnak, szétszóródott a család, de gyakran találkozunk, működik a dolog.

A sajtótájékoztató ezután visszatért a megszokott mederbe. Vezetőedzőnk kifejtette véleményét a napokban, a kerethez csatlakozott új szerzeményünkről, Darko Nikacsról is.

– Egy hete dolgozunk vele, egyelőre nagyon fáradt – kezdte mosolyogva a jellemzést a vezetőedző. – Darko olyan játékos, aki tud gól, gólokat rúgni, nagyon érzi a kaput, és nemcsak helyzetbe hozza csapattársait, hanem be is fejezi az akciókat. Több formációban játszottunk eddig is, de vele tovább bővült a repertoárunk. Más típusú csatár, mint Torghelle, vagy Ramos, ezért jött ide. A 16-oson belül gyorsan felismeri a lehetőségeket, igazi befejező. Mindhárman veszélyforrást jelenthetnek majd az ellenfelek kapujára. Darkonak idő kell még, hogy a csapat értékes tagjává váljon, de mind emberileg, mind pedig sportolóként fontos tagja lesz a közösségünknek.

Ezek után szóba került a csapat előtt álló, január végi, törökországi edzőtábor is, ahol, kétnaponta, összesen három kemény felkészülési mérkőzés vár fiainkra.

– Olyan ellenfelekkel találkozunk, akik komoly erőt képviselnek saját országuk bajnokságában. Fontos, hogy ezeken a meccseken meg tudjuk magunkat méretni, kiderüljön, hogy milyen formában vagyunk a bajnoki rajt előtt. Az egy hét alatt mindenki megkapja a játéklehetőséget, hogy bizonyíthasson.

A vezetőedző megemlítette, hogy több fiatal játékos – Szalai, Vogyicska, Szatmári I., Demjén – már az első csapat keretével készül. Ők mindannyian fontos szerepet tölthetnek majd be a jövő csapatában. Majd így folytatta:

– Az MTK Budapestet a nyugodtság, a tervszerű építkezés jellemzi, ezt is szeretnénk folytatni. A felkészülést is úgy kezdtük, hogy már mindenki velünk legyen, akire számítunk tavasszal, ne ezalatt kelljen kapkodnunk. Akik kevesebb játéklehetőséget kaptak, nekik is megadjuk a lehetőséget, hogy új csapatot keressenek.

Az első hét felkészüléséről szólva leszögezte, megvoltak azok a tesztek, mellyekkel fel tudták mérni a játékosok állapotát. Minden rendben van a csapattal, de a felkészülés sikeressége mindig csak a tétmérkőzéseken derül ki, csak ott mérhető le. Az a bizonytalanság, ami nyáron még benne volt a csapatban, az mára megszűnt, megszokták az újat, és csak a munkára koncentrálnak. A sajtótájékoztató végén a vezetőedző kijelentette:

– A változás mindig konfliktussal és fájdalommal jár, de ez erősít meg, ebből lehet fejlődni – zárta gondolatait a vezetőedző.

A sajtótájékoztató végén Darko Nikacs is – Dragan Vukmir hathatós segítségével – bemutatkozott. A háromszoros montenegrói válogatott futballista, 2018. december 31-ig kötelezte el magát a kék-fehérekhez. Örül, hogy idekerült, csak jókat hallott az MTK Budapestről, így nem sokat gondolkodott a lehetőségen. Jól érzi magát kék-fehérben. Az utolsó szezonjával kapcsolatban elmondta, tíz gólt szerzett, mindegyiket akcióból, többet fejjel. Szeretne bizonyítani, ezért is jött Magyarországra, mert nálunk több lehetőséget érez erre. Jövőjével kapcsolatban kijelentette, azt nagyban befolyásolja, milyen teljesítményt nyújt. Most csak egy cél lebeg a szeme előtt, jól játszani a kék-fehéreknél, és minél több gólt rúgni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman