HÍREK

Mijatovics: "A klub filozófiája lenyűgöz" - lapszemle

2020-08-06

Mijatovics: "A klub filozófiája lenyűgöz" - lapszemle

A nyáron igazolt montenegrói válogatott kapusunkkal, Milan Mijatoviccsal készült egy hosszabb cikk a Nemzeti Sportban. Lapszemle.

Az MTK Budapest az előző idényben rendkívül fiatal kerettel vívta ki az első osztályú szereplés jogát, a szakmai stáb pedig úgy döntött, rutinos labdarúgókkal, esetenként légiósokkal igyekszik megerősíteni a keretet, hogy megőrizze tagságát az élvonalban. A kék-fehérek már az átigazolási időszak kezdete előtt „belehúztak”, hiszen június 29-én tapasztalt kapussal, a montenegrói válogatottban kilenc alkalommal pályára lépő Milan Mijatoviccsal erősítettek.
„Tisztában voltam vele, mit jelent az MTK neve Magyarországon, ám mielőtt ideigazoltam volna, több barátomat megkérdeztem, mi a véleménye az együttesről – nyilatkozta lapunknak Milan Mijatovics, aki első előkészületi mérkőzésén rögtön tizenegyes hárításával mutatkozott be a III. Kerületi TVE ellen, formája pedig azóta is biztató. – Az MTK korábbi montenegrói futballistái, Danijel Petkovics, valamint Darko Nikacs is javasolta, hogy írjak alá, de másoktól is csupa jót hallottam a csapatról és a bajnokságról. Egyelőre remekül érzem magam, a társak úgy fogadtak, mintha mindig is közéjük tartoztam volna. Emellett a budapesti életet is élvezem, lenyűgöző a város. Korábban már jártam itt kétszer, úgyhogy nem okozott meglepetést, hogy ilyen szép környezetbe csöppentem.”

A rutinos kapus szerződtetése igazi bravúr volt a klubvezérkar és a szakmai stáb részéről, mivel a játékos ingyen érkezett a huszonhatszoros bolgár bajnok és kupagyőztes Levszki Szófiától. Teljesítményével maradéktalanul elégedettek voltak előző klubjánál, huszonöt bajnokin kapott szerepet, tizenháromszor őrizte meg kapuját a góltól, ám a klub életében nem várt események befolyásolták pályafutását. A tulajdonos adóügyi problémába keveredett a bolgár állammal, amelynek következtében a szponzorok magára hagyták a klubot. A költségvetés ennek következtében hetven százalékkal csökkent, az együttes a jövőben saját utánpótlására támaszkodva képzeli el a jövőjét – Mijatovicsnak nem volt maradása.

A 33 éves kapus kétéves megállapodást kötött az MTK-val. Szerinte a csapatnak feljutóként nem lehet más a célja, mintsem a bennmaradás kivívása, ám ha társaival elkapják a fonalat, felülmúlhatják a várakozásaikat.
„Eleinte úgy véltem, túl sok fiatal alkotja a keretet, azonban be kell valljam, meglepett, hogy mennyire képzett játékosok, s milyen szintet képviselnek. A klub filozófiája lenyűgöz, s remélem, hogy ez a gárda kiegészülve velünk, rutinosabbakkal felveszi majd a versenyt a vetélytársakkal. Személy szerint nagyon élvezem a közös munkát Elbert András kapusedzővel. Rendes ember, akivel keményen dolgozunk nap mint nap. Fontos szempont volt, hogy megfelelő szakmai munka folyjon annál a klubnál, ahová aláírok, mivel mindig is magasan képzett kapusedzőim voltak. Bízom benne, hogy a magyar élvonalból is bekerülhetek a montenegrói válogatottba, de a szövetségi kapitány tisztje eldönteni, rászolgálok-e a meghívóra. Ha jó teljesítményt nyújtok, nem hiszem, hogy lenne akadálya annak, hogy ott legyek a Nemzetek Ligájára készülő keretben.”

Talán még sosem várja annyira a válogatott meghívót az MTK kapusa, mint most augusztusban. Családja mindeddig nem tarthatott vele a járványügyi helyzet miatt: a Podgorica–Budapest vonalon minden repülőjáratot töröltek, autóval pedig nincs ideje elmenni szeretteiért és költözködni velük. Ha minden jól megy, és behívják a Nemzetek Ligájárá készülő keretbe, egy hónap múlva felesége és hároméves kislánya társaságában térhet vissza Magyarországra.

 


 
Vélemény 
 
Az MTK Budapest minden csapatrészbe, így a kapus posztján is szeretett volna erősíteni az NB I augusztus 14-i rajtja előtt. A szakmai stáb egyik tagját arról faggattuk, miért döntöttek a montenegrói labdarúgó szerződtetése mellett, s milyen vele a közös munka?
„A járványügyi helyzet miatt sajnos nem tudtuk élőben megnézni, de a felvételeken úgy tűnt, egy nagyon higgadt, kiegyensúlyozott és jó kiállású kapus, akire nagy szüksége volna egy olyan fiatal csapatnak, amilyen a miénk – nyilatkozta lapunknak Elbert András, az MTK kapusedzője. – A termetéből adódóan kiválóan jön ki a kapujából a beívelésekre. Lábbal is jól bánik a labdával, ami szintén egy fontos szempont volt a szerződtetésénél. Nem egy túlmozgásos, hirtelen döntéseket hozó játékos, hanem egy megfontolt, nyugodt kapus. Technikailag is nagyon magas szintet képvisel, nem véletlenül tagja hazája válogatott keretének. Az edzőtáborban bizonyította, hogy egy komplex kapus. Nagyon jól dolgoznak Somodi Bencével, remekül együttműködnek, húzzák egymást. Milan egy igazi profi, nem voltak beilleszkedési gondjai, mi több, olyan vele a munka, mintha már évek óta együtt készülnénk.”

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman