HÍREK

Mi lett veletek U20-as hősök? (LAPSZEMLE)

2014-10-16

Mi lett veletek U20-as hősök? (LAPSZEMLE)

Amikor fél évtizede, 2009. október 16-án bronzérmes lett a magyar válogatott az U20-as világbajnokságon, azt hihettük, a játékosok megváltják a futballvilágot. Aztán legtöbbjük klubszinten sem ért el túl nagy sikereket, nemhogy felnőtt válogatottságig vitte volna. Mi lett az U20-as vb-hősökkel, köztük az egykori MTK-sokkal? Ennek nézett utána az utanpotlassport.hu.

2009. október 16-án igazán derűsen láttuk a magyar futball jövőjét. Nem, nem volt rajtunk rózsaszín napszemüveg. Csak miután az U20-as világbajnokság bronzmérkőzésén válogatottunk tizenegyesekkel nyert Costa Rica ellen, elkezdtünk abban hinni, hogy legközelebb a dobogón álló fiúkat – úgy együtt – már a felnőtt világbajnokságon látjuk viszont. Aztán eltelt fél év és ismételten arcul csapott bennünket a nagy magyar futballvalóság: a vb-diadal után U21-es csapatunk még megverte hazai pályán a Mario Balotellivel felálló olaszokat, ámaz Eb-re már nem jutott ki.

Ennél sokkal elkeserítőbb tény, hogy az U20-as futballhősök közül szinte senki sem futott be komoly karriert. Legtöbbjük a hazai első és másodosztályú bajnokságban játszik, ha nem épp a kispadot koptatja, akik pedig külföldön próbáltak szerencsét, cseberből vederbe estek.  A válogatottban eddig csupán öten mutatkoztak be...

A cikk az utanpotlassport.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman