HÍREK

Mezőnyfölény, de 1-1-es döntetlen a Majos ellen az NB III-ban

2023-08-30

Mezőnyfölény, de 1-1-es döntetlen a Majos ellen az NB III-ban

Zuigeber góljával vezettünk, de a vendégek váratlanul egyenlítettek, a hajrában pedig nem sikerült újra feltörni a reteszt.

A Bonyhád külvárosának számító, története harmadik NB III-as szezonját teljesítő, 4 meccs után 6 ponttal a tabella 7. helyén álló Majos csapata látogatott a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiára szerdán délután, a MOL Magyar Kupa-találkozók miatt hétközi fordulóra.

Kanta József vezetőedző tanítványai a felnőtt keret labdarúgói közül ezúttal Zuigeber Ákossal, Kocsis Gergővel, Várkonyi Bencével és Rácz Gergővel egészültek ki, a túloldalt a volt MTK-s Budzsáklia Bennett állt a kapuban.

A 3. percben pedig már dolga is akadt egykori hálóőrünknek, amikor egy bal oldali bepassz után Zuigeber lőtt 9 méterről ziccerben, de a kapus hárítani tudott. Az első tíz percben aztán Asante beadása utána Vas Milán fejesét is védenie kellett a majosi portásnak.

Ezt követően viszont még zártabbá vált a majosiak védekezése, aminek az áttörésével nem tudott elbánni együttesünk: a félidő hátra lévő részében a labdát ugyan birtokoltuk, de helyzeteket nem tudtunk kialakítani.

Egy ideig a második játékrészben sem változott a játék, majd az 57. minutumban megszereztük a vezetést: Vas Milán tört befelé, majd Zuigeber elé került a labda, aki középről, 17 méterről, ballal a jobb alsóba csavart (1-0).

Négy perccel később viszont váratlanul egyenlítettek a vendégek: Kovács László jobb oldali szabadrúgása a rövid oldalon Sajnovics fejét találta meg, fejesét Rácz nem tudta hárítani (1-1).

Ezt követően növeltük a tempót. A 78. percben Kocsis lőtt 25 méterről, egy védőn kissé megpattant, de Budzsáklia így is elérte és nagy bravúrral kitolta. A szögletet Földi fejelte fölé az ötösről. A hajrában már kizárólag a labdák előrevágására koncentráltak a vendégek, de a győztes találatot nem sikerült bevinnünk.

A mérkőzés 1-1-el zárult, csapatunk legközelebb szeptember 3-án lép pályára a Fehérvár FC II ellen.

 

NB III Dél-Nyugati csoport, 5. forduló
Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK Budapest II - Bonyhád-Majos 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Zuigeber (57.), illetve Sajnovics (61.)

MTK Budapest II: Rácz - Anokye, Stumpf, Várkonyi, Kocsis G., Asante (Antal, 84.) - Weisz (Hegedűs, 61.), Bene - Zuigeber - Kenesei N. (Földi, 73.), Vas M. (Herczeg, 73.)

Bonyhád-Majos: Budzsáklia - Kovács L., Széles, Pál A., Vető, Kugler (Vukk, 73.) - Nagy N. - Keczeli (Lőrinc, 46.), Mácsik (Rituper, 80.), Simó - Sajnovics

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman