HÍREK

Mezőkövesd Zsóry FC-MTK Budapest 2-1 (2-0)

2018-01-27

Mezőkövesd Zsóry FC-MTK Budapest 2-1 (2-0)

A Mezőkövesd jobb helyzetkihasználása jelentette a különbséget.

Mezőkövesd Zsóry FC-MTK Budapest 2-1 (2-0)

Mezőkövesd, 500 néző

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Vezette: Veizer Roland (Horváth Róbert, Szabó Ferenc Szilárd)

Mezőkövesd Zsóry FC az eslő félidőben: Dombó – Farkas, Hudák, Katanec, Vadnai – Mlinar, Onana, Oláh – Alex, Koszta, Bognár.

A második félidőben: Horváth – Majtán, Pillár, Fótyik, Szalai – Iszlai, Varjas Z., Cseri – Kalocsai, Baracskai, Varjas L.

Sárga lap: Mlinar (13. perc), Onana (33. perc)

Gólszerző: Bognár (38. perc), Koszta (43. perc)

MTK Budapest az első félidőben: Fadgyas – Katona, Talabér, Gengeliczki, Nagy Zs. – Vass P., Jakab, Bayer, Korozmán – Torghelle, Lencse.

A második félidőben: Varga (Bese, 70. perc) – Schrammel (Nagy M., 70. perc), Sziklási, Baki, Deutsch – Szabó D., Varju (Szabó Á., 70. perc), Kanta, Szuhodovszki – Takács R., Tóth Z.

Sárga lap: Torghele (21. perc), Sziklási (68. perc)

Gólszerző: Baki (64. perc)

Szikrázó napsütés várta a csapatokat a Mezőkövesd Zsóry FC stadionja melletti műfüves pályán. Az első játékrészben mindkét csapatban főleg a rutin képviseltette magát, kiegészülve néhány fiatallal. Ennek megfelelően a találkozó elején puhatolózó játékot láthattak a nézők, amiből csapatunk kerekedett felül, játszott veszélyesebben. Jakab Dávid a 7. percben szabadrúgásból veszélyeztetett, de Dombó fogta lövését.

A 12. percben a hazaiak előtt adódott helyzet, de Talabér remekül helyezkedett, és blokkolta Bognár lövését. Majd a férfias harc is előkerült, Mlinar rántotta le Lencsét, majd Torghelle rúgott össze ellenfelével, mindkét játékosnak villant a sárga kártya.

A 22. percben Lencse kapott labdát Vass Patriktól, de lövésébe beleléptek a védők, így szöglet következett, amit Talabér fejelt centikkel a jobb kapufa mellé.

A 31. percben Bognár volt veszélyes, de nem találta el jól a labdát, így nem alakult ki komoly helyzet. A 38. percben viszont már megszerezte a vezetést „Kis Bogesz”. Szerencsésen pattant elé a labda a kispasszos játékot követően, majd külsővel a hosszúba lőtt, Fadgyasnak esélye nem volt. (1-0)

A 41. percben kapusunk lélekjelenlétén múlt, hogy nem duplázták meg az előnyt. Egyedül tört kapujára a támadó, de remek ütemben ugrott elé, így blokkolva a lövést.

A 43. percben azonban már tehetetlen volt, amikor balról érkezett a lapos passz, és Koszta közelről bombázhatott a kapuba. (2-0)

A szünet előtti utolsó helyzet Torghelle Sándor nevéhez fűződött. Szabadrúgás utáni kavarodásban került elé a labda, de lövése a kapusban akadt el.

A második játékrészre lehetőséget kaptak a fiatalok – Deutsch Bencével, Bakival és Kantával kiegészülve –, és új erőt adtak a csapatnak.

Az 52. percben Cseri rántotta le az egyedül kapura törő Szabó Dominikot, a védő csak sárga lapot kapott a szabálytalanságért. A pontrúgást Kanta lőtte kapura, de Horváth védett.

Az 55. percben ismét Szabó Dominik volt a főszereplő. Varju Benedektől kapott gyönyörű passzt, és szögletet harcolt ki.

Öt perccel később megint a jobbszélső indult meg, erős passzából Takács Ronald lőtt kapura. A labda látszólag áthaladt a gólvonalon, de hiába reklamáltak játékosaink, a játékvezető nem mutatott a kezdőkörre.

A 64. percben azonban már nem volt kérdés a találatnál. Kanta szögletét Deutsch fejelte a kapu bal oldala felé. Talán be is ment volna, de biztos, ami biztos, végül Baki juttatta azt a hálóba. (2-1)

A 70. percben cseréltünk. Varju Benedek helyett Szabó Ádám, Schrammel Ádám helyett Nagy Martin, Varga Bence helyett Bese Balázs lépett pályára. A játék képén a cserék sem változtattak, folyamatosan támadásban voltunk, de az utolsó passzok nem jöttek össze.

A második félidőt is az elsőhöz hasonlóan fejeztük be, Tóth Zoltán lefülelte a kapushoz irányított passzt, okosan pöckölt bele, de a kapufa a hazaiak oldalán állt, és kifelé pattant a labda.

Feczkó Tamás így értékelte a látottakat: – Az első félidőben kevés helyzetet alakítottunk ki, hiába birtokoltuk a labdát többet, védekezésben sok hibát követtünk el. A második játékrészben érdekes volt a meccs. Sok fiatal játszott, így is a mi akaratunk érvényesült, de a helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman