HÍREK

Mészöly, Kenesei, Illés: az MTK-val számolni kell! - LAPSZEMLE

2015-03-11

Mészöly, Kenesei, Illés: az MTK-val számolni kell! - LAPSZEMLE

Az OTP Bank Liga tavaszi szezonja még csak most kezdődött, de a hétvégén akár el is dőlhet a bajnokság, hiszen az MTK Budapest – Videoton rangadón a bajnokságot hat pontos előnnyel vezető fehérváriak legfőbb riválisuk otthonába látogatnak. Persze az is lehet, hogy a verseny egyre kiélezettebb lesz, hiszen fővárosi siker esetén három pontra csökkenhet a két csapat közötti különbség. Garami József csapata az előző idényben a kiesés ellen harcolt, idén viszont surranó pályán üldözi a Vidit, és szép csendben az elsőszámú kihívója lett. Az nb1.hu internetes oldal megkeresésére a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya, Mészöly Kálmán, az MTK korábbi támadója, Kenesei Krisztián, és szintén a kék-fehérek egykori kedvence, Illés Béla mondta el, hogy miben látja az MTK sikerének kulcsát.

– Nagyon örülök, hogy az MTK ilyen jól szerepel – mondta a Szőke Szikla, hozzátéve, hogy mindig is szimpatizált a kék-fehérekkel. – Az MTK körül nincs nagy felhajtás, pedig erős játékosállománya van. Már a Hidegkuti-korszakban is remek futball jellemezte a csapatot, anno sokan azt várták, hogy a III. Kerületből majd én is az MTK-ban kötök ki, de végül a Vasasba mentem. Sok szakember félvállról veszi őket, de nagyon komolyan dolgoznak. Drukkolok nekik, hogy jó eredményt érjenek el.

A Vasas támadója, Kenesei Krisztián korábban 177 mérkőzésen lépett pályára az MTK-ban, és a ma is nyomon követi a kék-fehérek eredményeit.

– Engem nem lep meg az MTK szereplése, mert Garami Józsi bácsit régóta ismerem, és ő ért hozzá, hogyan kell összerakni egy csapatot. Vannak a keretben tehetséges játékosok, mellette Kanta Józsi évek óta remekül irányít, és ott van Torghelle Sanyi is, aki szintén sokat hozzá tud tenni a rutinjával – mondta Kenesei Krisztián. 

A kilencvenes évek legjobb magyar labdarúgója, Illés Béla 157 találatot jegyzett a kék-fehérek színeiben, és háromszor meg is nyerte a magyar bajnokságot az MTK-val.

– Az MTK nem rossz csapat, engem nem lep meg a teljesítménye – mondta honlapunknak Illés Béla. – Tavaly balszerencsések voltak, amikor a kiesés ellen harcoltak, de idén minden összejön nekik. Szerintem a jelenlegi magyar bajnokságban mindenki megszoríthat mindenkit, így az MTK sem esélytelen a Videoton ellen.

Az nb1.hu-nak nyilatkozó sportemberek bővebb véleményét IDE kattintva ismerheti meg.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman