HÍREK

Merényi Ádám: "Ha visszanyerem a csúcsformámat, onnan folytatom, ahol abbahagytam!"

2023-05-11

Merényi Ádám: "Ha visszanyerem a csúcsformámat, onnan folytatom, ahol abbahagytam!"

A Sándor Károly Labdarúgó Akadémia saját nevelésű játékosa hosszabb sérülését követően a Monor ellen tért vissza a pályára.

A 2004-es születésű Merényi Ádám az elmúlt években fokozatosan vette a lépcsőfokokat a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián. A különböző korosztályokat végigjárva 2021 októberében mutatkozott be NB III-as csapatunkban, ahol a 2022-es év végéig összesen 36-szor szerepelt. Mindeközben alapembere volt történelmet író ifi BL-együttesünknek, novemberben pedig aláírta profi szerződését az MTK Budapesttel.

Akkor úgy fogalmazott, hogy a nyárig szeretne bemutatkozni az első keretnél és az U19-es válogatottban is - erre azonban nem kerülhetett sor, miután a tehetséges középpályás a téli felkészülés során talpcsonttörést szenvedett, amellyel több mint három hónapot kellett kihagynia. Visszatérése végül május 7-én, a Monor ellen 4-3-ra elveszített bajnokin történt meg, a találkozón a 79. minutumban lépett pályára csereként.

Hogy telt ez a tizenhárom hét?

Egyértelműen pályafutásom eddigi legnehezebb időszaka volt, már csak azért is, mert kívülről kellett végignéznem az Ajax elleni ifi BL-meccset, a pályán nem tudtam segíteni a csapatot. Főleg annak tudatában volt kemény, hogy a fejemben volt, mennyit dolgoztunk azért, hogy egy ilyen meccsen szerepelhessek, szerepelhessünk - de el kellett, hogy fogadjam, hogy ez történt. A műtét után már csak arra koncentráltam, hogy minél előbb vissza tudjak térni. Sokat jelent nekem, hogy most már egy ideje a csapattal tudok edzeni, készülhettem a visszatérő mérkőzésre!

Mióta tudsz ismét pályán edzeni?

A rehabilitációm mintegy négy hete már újra a pályán zajlott, de azért az nem hasonlítható össze azzal, amikor a csapattal tréningezem. A múlt hét folyamán viszont már csatlakozhattam a társakhoz, aminek az lett az eredménye, hogy a Monor ellen körülbelül negyed órát játszhattam.

Ez a tíz-tizenöt perc is volt megbeszélve a szakmai és az orvosi stábbal?

Nem volt előre egyeztetve velem, hogy kapok-e lehetőséget és ha igen, mennyit, de nagyon örülök neki, hogy egyből szerepet kaptam. A bajnoki sajnos vereséggel végződött, de biztos vagyok benne, hogy az utolsó fordulókban javítani fogunk.

Mi a terv a Paks II és a Szolnok elleni meccsekre nézve?

A játékidőm majd az edzésmunkától is függ, de a héten ebből egy kicsit kimaradtam - csak egyéni futásokat végeztem -, mivel érettségi vizsgákat tettem. Talán ezért "adta" az élet ezt a sérülést, hogy jobban fókuszálhassak a tanulásra!

Hogyan sikerült az érettségi?

Előzetesen arra számítottam, hogy a történelem érettségi lesz a legnehezebb, de végül a matematika húzósabbnak bizonyult! Összességében viszont úgy érzem, jól sikerültek a vizsgák, különösen a magyar, úgyhogy koncentrálhatok ismét maximálisan a focira!

Nem sokkal a sérülésed előtt írtál alá profi szerződést az MTK Budapesttel. Mennyire vetheti vissza a pályafutásod egy ilyen fontos időszakban elszenvedett sajnálatos sérülés?

Bízom benne, hogy ennek nem lesz hosszabb távú hatása a karrieremre, hiszen azért nem egyedülálló eset egy ilyen sérülés. Persze jobb lett volna, ha egészséges maradok és folyamatosan tudom venni a következő lépcsőfokokat, de ha visszanyerem a csúcsformámat, akkor onnan folytatom majd, ahol a sérülés előtt abbahagytam. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman