HÍREK

Megvan az első siker! (GALÉRIA)

2016-10-22

Megvan az első siker! (GALÉRIA)

Megszereztük az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az első győzelmünket.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Gyirmót FC Győr 1-0 (0-0)

Gólszerző: Torghelle (74.)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1183 néző

Vezette: Solymosi Péter (Farkas, Varga,)

MTK Budapest: Petkovics – Okuka, Poór, Vukmir, Vadnai – Borbély, Kanta, Vogyicska (Katona, 67.) – Ramos (Baki, 91.), Torghelle, Korozmán (Varga, 73.)

Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

Gyirmót FC Győr: Sebők – Achim, Bojovics, Lázár, Présinger – Paku (Tóth, 80.), Kiss, Vass, Madarász (Nagy, 70.), Filkor (Gyurján, 85.) – Sallói

Vezetőedző: Urbányi István

A mérkőzés előtt Hidvégi Gyuri bácsira, az MTK Baráti Kör alapító tagjára emlékeztünk, aki október 3-án, 93 éves korában hunyt el.

Az Új Hidegkuti Nándor Satdion publikuma a 9. percben emelhette fel először a hangját tétmeccsen, amikor Korozmán próbálkozott 24 méterről, de lövése elkerülte Sebők kapuját. Pár perccel később Ramos húzott középre a jobb oldalról, majd találta el ballal az oldalhálót.

Az első nagyobb gyirmóti helyzetig a 25. percig kellett várni, amikor szögletből jöhettek a vendégek, de a kapuba tartó fejest Ramos mentette a gólvonalról. A következő támadásnak ismét a brazil volt a főszereplője, de Vogyicska hátragurított labdáját jócskán felé lőtte.

35. percben Okuka húzott el szélen, majd tette le a labdát Ramosnak, aki az alapvonalról, a tizenhatoson belülről passzolt középre, de senki nem érte el átadását. Egy perccel később Okuka adhatott be, a megpattanó labdájára Torghelle érkezett, de Sebők nagyot védett. Az MTK Budapest végig aktívabb volt, de gólt nem sikerült szerezni, így gólnélküli döntetlennel fordultak a csapatok.

Félidőben olimpikonjaikat, Krizsán Xéniát, Márton Annát, Kozma Dominikot, valamint edzőiket köszöntöttük. A második játékrész kezdőrúgását Kósa György végezhette el, aki az MTK Baráti Kör tiszteletbeli elnöke. 

A szünet után ott folytatták a kék-fehérek, ahol abbahagyták, mégis a vendégek előtt adódott az első nagy helyzet egy kontra után. Sallói ugrott ki, majd vitte le az alapvonalig a labdát, ahonnan Vass Patriknak gurított vissza, aki egyből lőtt, de Petkovics óriásit védett. A 67. percben újra Vass próbálkozott, de kapusunk ismét a helyén volt.

Továbbra is mezőnyfölényben játszott az MTK Budapest, de sokáig ez meddőnek bizonyult. Egészen a 74. percig, amikor Vadnai adott be jobbról, Torghelle pedig remek mozdulattal bólintott a jobb felső sarokba. Két perccel később eldőlhetett volna a találkozó, de Ramos középre gurítását Varga estében a kapu mellé lőtte.

A hajrára átengedte a kezdeményezést az MTK a vendégcsapatnak, de a 90. percben ismét Torghelle veszélyeztetett Okuka középre adott labdája után, de a csatár akrobatikus lövését Sebők a kapufára tolta. Az utolsó percekben már nem történt említésre méltó esemény, így 1-0-ás győzelemmel avattuk az első tétmeccsen a stadiont.

Teodoru Vaszilisz:  Nehéz helyzetből várta mindkét csapat a találkozót, így nagyon nagy szükségünk volt a három pontra. Nagyon szervezett gárdával néztünk szembe, akik jól kontráznak, ezért taktikailag és fizikailag is nehéz meccsen vagyunk túl. Nagyon örülünk, hogy sikerült nyerni.

Urbányi István: – Jól kezdtük a mérkőzést és nagyon sokáig sikerült Torghelle Sándort kikapcsolni, de egy idő után átvette az MTK az irányítást. A második félidőben szerettünk volna dinamikusan játszani és a szervezettség meg is volt, de az egyéni teljesítmények döntötték el a meccset.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-17 20:30 Mezőkövesd Városi Stadion

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman