HÍREK

Megtörné az FTC sorozatát a profi gyermekfelügyelő

2015-08-12

Megtörné az FTC sorozatát a profi gyermekfelügyelő

Kanta József lett - a Diósgyőr 5-0-s legyőzése alkalmával - a „Meccs embere”, a szurkolók szavazatai alapján. Sokan várták már, hogy az MTK Budapest játékmestere újra a rá jellemző magabiztossággal lépjen pályára és forintos passzokkal dobja játékba társait a pályán. A DVTK ellen két találatig jutó csapatkapitánnyal beszélgettünk, akire - mint kiderül - nem csak a csapattársak, de a család is bizton számíthat.

– Amikor először kerestelek, hogy értékeld a Diósgyőr elleni mérkőzést, kis türelmet kértél, mivel éppen főállású nagybácsiként tevékenykedtél.

– Éppen Szabolcs bátyám gyermekei vendégeskedtek nálam. Már három kis lurkó teszi teljessé a családjukat és, amíg a nemrégen született picit a fővárosba hozták vizsgálatra, az öt-, illetve hároméves tesók nálam vendégeskedtek. Nem idegen számomra a feladat, jól kijövünk a gyerekekkel.

– Nemcsak a gyermekfelügyelet sikerült jól, hiszen a hétvégén – a szezonban talán először – igazán elemedben voltál a pályán is. Mi változott az elmúlt hetekhez képest?

– Röviden tudok válaszolni, nem változott semmi. Fontos volt a korai gól, nekem és a csapatnak is, és nagyban meg is határozta a mérkőzést. Sokat jelent, ha jól sikerül az első fontosabb mozdulat, ezáltal bátrabban vállalja be az ember a nehezebb megoldásokat is. A későbbiekben – a kinyíló miskolciak között – fantasztikusan indultak be a társak mélységből, így könnyebb volt jó labdákat adnom nekik.

– Jól ment a futball az egész csapatak.

– Szerencsére igen. Régen rúgtunk öt gólt bajnoki mérkőzésen, az biztos. Kiemelném azonban, hogy nem a véletlen műve volt a most mutatott játék, sokat dolgoztunk érte.

– Talán a legjobbkor látszotok jó formába lendülni, hiszen következik az Örökrangadó, ahol a listavezetőhöz látogat az MTK Budapest, majd a Videoton ellen lép pályára. Nem könnyű sorozat, egyfajta értékmérő is lehet.

– Nehéz mérkőzések következnek, ahol nem minket tart a közvélemény esélyesnek. A DVTK elleni győzelem után, azonban magabiztosabban várhatjuk az előttünk álló rangadókat. Kimondom, itt lenne az ideje, hogy megszakadjon a Ferencváros sorozata, akik a Groupama Arénában még nem szenvedtek vereséget NB I-es meccsen. Mi mindent megteszünk majd azért, hogy az MTK arassa az első vendéggyőzelmet a zöld-fehér katlanban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-26 17:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

FC Dunaföldvár

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman