HÍREK

MEGSZAKADT EGY NAGY SOROZAT, EGYGÓLOS VERESÉG GYŐRBEN (GALÉRIA)

2019-11-27

MEGSZAKADT EGY NAGY SOROZAT, EGYGÓLOS VERESÉG GYŐRBEN (GALÉRIA)

Három nagyobb helyzetünk volt, de ezúttal kimaradtak a nagy lehetőségek.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

 

Győri ETO–MTK Budapest 1-0 (1-0)

Győr, ETO Park, 1500 néző

Vezette: Radványi Ádám (Szőts, Szvetnyik, Kovács)

Gólszerző: Szánthó (25.)

Sárga lap: Gengeliczki (81.), Charizopulos (83.)

Győri ETO: Horváth T. - Kovács, Gengeliczki, Vári, Kalmár - Borbély (Vashkeba, 70.), Charizopulos, Kun (Bagi, 46.) - Szánthó, Andric (Simon M., 58.) - Lovrencsics B.

Vezetőedző: Boér Gábor

MTK Budapest: Somodi - Fülöp (Vass P., 46.), Varju, Nagy, Deutsch - Cseke (Kata, 66.), Mezei, Palincsár (Simon A., 73.) - Katona, Lencse, Szatmári

Vezetőedző: Michael Boris

A Merkantil Bank Liga korábbról elhalasztott, 11. fordulójának rangadóján Győrben léptünk pályára szerdán.

Mi kezdtünk aktívabban, az 5, percben Katona lőtt a tizenhatos jobb oldaláról, megcsúszó lövését fogta a kapus, majd nem sokkal később Lencse próbálkozott, Horváth azonban ismét a helyén volt.

Mezőnyjáték jellemezte leginkább a meccs képét, majd a félidő közepén némileg váratlanul vezetést szerzett az ETO: jobbról jött be egy labda, Szánthó 11 méteres lövése kissé lecsúszott, de így is utat talált kapunkba (1-0).

Fülöp előtt adódott a túloldalon a következő lehetőség, ám fejese pontatlan volt.

A hajrában is nekünk voltak helyzeteink, ám Cseke passza után Lencse lövését fogta a kapus, míg    Cseke 18 méteres lövését kiütötte, így 1-0-val fordultak a csapatok.

A félidőben támadóbb felállásra váltottunk, Fülöpöt Vass Patrik váltotta. Az 50. percben jött a meccs első igazi ziccere: Mezei adott zseniális labdát Szatmárinak, szélsőnk azonban 11 méterről a kapusba pöckölt. Utána beszorult az ETO, egy akció végén Palincsár lőhetett is, ám az egyik védő még blokkolni tudott.

Támadásban maradtunk, és pár perccel később újabb nagy helyzet maradt ki: Deutsch pontos beadására Vass érkezett a túloldalon, lőtt is 11 méterről, ám Horváth fogta az erős lövést.

A folytatásban ismét inkább a mezőnyjáték dominált, mi mentünk előre, az ETO játékában is benne volt a kontra veszélye, de igazán nagy helyzet nem alakult ki.

Vashkeba lövése törte meg a csendet, de Somodi a helyén volt, majd Lencse lőhetett a 16,5 méterről szabadrúgást egy lerántás után, de a sorfalba helyezett. 

Mégis jöhetett volna az egyenlítés: a 84. percben Simon fejelte vissza középre a labdát, de Varju fejesét hatalmas bravúrral védte a kapus.

Óriási nyomást gyakoroltunk az utolsó percekben a hazai kapura, de ezen a napon nem találtunk a hálóba, a lehetőségeikkel jobban élő győriek ezt kihasználták, és 1-0-ra nyertek, ami azt jelenti, hogy ezzel megszakadt a 15 meccses veretlenségi sorozatunk. A vereség ellenére is mi vezetjük a tabellát, érdekesség, hogy üldözőink közül a Gyirmót, a Csákvár és a Siófok is kikapott.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman