HÍREK

Megkezdték a felkészülést a labdarúgók (GALÉRIA)

2015-06-10

Megkezdték a felkészülést a labdarúgók (GALÉRIA)

A július 2-án kezdődő Európa-liga selejtezők miatt, a megszokottnál korábban, június 10-én délelőtt, az új vezetőedző, László Csaba irányításával elindult a munka az MTK Budapest labdarúgóinál. Bemutatták a szakmai stábot, és az újonnan igazolt játékosok is pályára léptek az edzésen.

Szikrázó napsütésben vidám, kipihent játékosok – bő egy hét szabadságot kaptak –, elgondolkozó stábtagok, elszánt arcok jellemezték az első közös foglalkozást megelőző gyülekezőt, az MTK Lantos Mihály Sporttelepén.

László Csaba bemutatta a szakmai stáb azon tagjait, akikkel már megszületett a megállapodás. Teodoru Vaszilisz, Vass László és a német Werner Bürger, másodedzőként, a belga Steven Vanharen pedig erőnléti trénerként segíti a munkát. Közülük hárman dolgoztak már az új vezetőedzővel. Vass László, egy éve közvetlen munkatársa Lászlónak a játékosmegfigyelő-rendszerben, de kollégák voltak a Ferencvárosnál is. Bürger a Hearts, Vanharen a Charleroi együttesénél segítette a szakembert. Teodoru Vaszilisz, „Ciki bácsi” pedig Garami József segítője volt.

Megérkezett az első edzésre Varga Szabolcs és Szatmári Lóránd is, akik néhány napja írták alá szerződésüket a fővárosi klubnál. Varga kölcsönben érkezett Hollandiából, az SC Heerenveentől, míg a PMFC-től távozó Szatmári, három évre kötelezte el magát. Korábban mindketten játszottak már az MTK-ban.

Néhányan a műtét utáni lábadozás, illetve kisebb sérülések miatt nem vettek részt a gyakorlásban, így Poór Patrik, Hrepka Ádám csak a pálya széléről figyelhette a társakat, de rehabilitációs munkát végez Baki Ákos is.

Kiderült, hogy a keret június 16-án Ausztriába utazik edzőtáborba, ahol három, az Európa-liga selejtezőjében érdekelt csapattal mérkőznek meg.

Új rend a kommunikációban:

László Csaba a jövőben hetente tájékoztatja a sajtó munkatársait, a csapattal kapcsolatos hírekről, így – az edzőtábor után – június 25-től, minden csütörtökön, reggel kilenc órakor, harminc percben foglalja össze a friss híreket, beszámol az újdonságokról. Az eseményen minden alkalommal részt vesz két játékos is, de adott esetben ott lehet akár a stáb tagjai közül Steven, Werner, vagy bármelyik kolléga.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2023-02-05 13:00 Kőér utcai Stadion

Pénzügyőr SE

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman