HÍREK

Megérdemelten győztünk a Dinamo Moszkva ellen

2021-07-15

Megérdemelten győztünk a Dinamo Moszkva ellen

A nyáron igazolt Kocsis Bence Máté és Kovácsréti Márk góljai után 2-0-ra nyertünk az újabb felkészülési találkozón.

Mijatovic - Balázs, Varju, Ferreira, Herrera - Dimitrov, Ramadani, Palincsár, Kocsis - Grozav, Miovski összeállításban kezdtük a Dinamo Moszkva elleni mérkőzést. A kezdetektől jól zártunk hátul, a kapuk előtt pedig mi voltunk a veszélyesebbek, Palincsárnak és Ramadaninak is volt egy lövése, míg a túloldalon Varela lőtt alig fölé.

A 27. percben egy labdaszerzés után Palincsár iramodott meg, lőtt is, de a labda lepattant, ám Kocsis átvette azt, majd egy csel után lőtt, de a kapus nagyot mentett a léc alól - az addigi legszebb jelenet volt ez.

Nem sokkal utána Igboun kemény löketét fogta biztosan Mijatovic, majd bő félórányi játék után megszereztük a vezetést: Palincsár passzolt Miovskihoz, a labda továbbkerült Kocsis elé, aki 15 méterről higgadtan a jobb alsó sarokba helyezett (0-1)!

A félidő végén meg is duplázhattuk volna előnyünket: Dimitrov tört előre a jobb oldalon, laposan középre lőtt, Grozav megelőzte az emberét, de közeli próbálkozása centikkel elkerülte a kaput, így 1-0-ra vezettünk egy félidő után.

Fordulás után Clinton lőtt szinte azonnal a moszkvaiak részéről 13 méterről, Mijatovic szépen mentett, fontos védés volt.

A túloldalon Palincsár tört be a 16-oson belülre, lőtt is, de a kapus a bal felső sarok elől hatalmasat mentett. A 68. percben a csereként beállt Prosser kapott labdát, befelé cselezett, majd a hosszú sarok felé tekert, a Dinamo kapusa óriásit mentett vetődve.

A 71. percben beállt Baki, Nagy Zs., Perkovic, Nagy B., Kata, Mezei, Weir, Kovácsréti és Kovács M. is. Nem sokkal utána Prosser jó cselek után jobbal lőtt 16 méterről, a kapus vetődve hárított a bal alsó sarok elől.

Bő 10 perccel a vége előtt aztán megdupláztuk az előnyünket: Kovácsréti csapott le a labdára az ellenfél térfelén, megtolta azt, majd jobbal, 15 méterről a bal felső sarokba bombázott (0-2)!

Utolsó előtti szlovéniai felkészülési meccsünkön így biztató eredményt értünk el az orosz élcsapat, a Dinamo Moszkva ellen, kétgólos sikerünk megérdemelt volt a látottak alapján. Pénteken a Triglav Kranj ellen lépünk pályára.

A mérkőzés adatlapja az összeállítással itt érhető el.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 15:30 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman