HÍREK

Megalakult a Fülöp Márton Alapítvány

2016-05-04

Megalakult a Fülöp Márton Alapítvány

Május 4-én a Kőbányai Önkormányzat épületében sajtótájékoztatót tartott Fülöp Ferenc és Fülöpné Benjamin Gabriella, a tavaly novemberben elhunyt válogatott kapus, Fülöp Márton szülei, és bejelentették a fiukról elnevezett alapítvány létrejöttét.

Fülöp Márton május 3-án lett volna 33 éves, a nevét viselő alapítvány legfontosabb feladatainak tekinti a tehetséges fiatal labdarúgók, a daganatos betegséggel küzdő gyerekek, valamint a X. kerületi oktatási intézmények, általános iskolák és gimnáziumok támogatását.

Az alapítvány egyik kezdeményezésében útjára indul a Fülöp Márton Kapustábor, melynek rendszeresen Balatonfüred ad otthont, idén június 27. és július 1. között. A Magyar Labdarúgó-szövetség szakmai támogatásával, minden megyéből érkeznek az edzőik által kijelölt 15-16 éves tehetségek, a munkát pedig egykori válogatott és élvonalbeli kapusok irányítják.

Az idei évtől minden évben kiosztják az NB I-es szezon legszebb védéséért járó Fülöp Márton díjat is, melyet egy szakmai grémium ítél oda, és a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének éves díjátadó ünnepségén adnak át májusban.

Fülöp Ferenc az MTK egykori játékosa és korábbi klubigazgatója így nyilatkozott a sajtótájékoztatón:

– Életünk harminc éve összefonódik Kőbányával, ezért is döntöttünk úgy, hogy a kapcsolatot még szorosabbra fonjuk  Feleségemmel sokat gondolkodtunk azon, hogyan állíthatnánk méltó emléket Marcinak, amely az ő akaratával összhangban a jövő generációit is segíti.

A sajtótájékoztatón részt vettek az alapítvány kuratóriumának tagjai, Király Gábor és Juhász Roland válogatott labdarúgók, Gujdár Sándor 25-szörös válogatott kapus, aki a tábor szakmai munkáját koordinálja majd, valamint Pölöskei Gáborné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke, aki hivatása révén kiemelten fontosnak tartja az ifjúság nevelését, családi és baráti kapcsolatainak köszönhetően pedig szimpatizál a labdarúgás ügyével is. Fülöp Mártont kisgyermekkora óta ismerte, a férje edzője is volt Marcinak.

A tehetséggel élni kell, nem szabad elhanyagolni. Marci nagyszerű és tehetséges ember volt, ez az alapítvány pedig lehetővé teszi mások számára is, hogy kitörjenek a középszerűségéből.

Juhász Roland, a válogatott csapatkapitánya is megszólalt, aki a következőket mondta néhai barátjáról és az alapítványról:

A karrierünk párhuzamosan alakult, szinte együtt kezdtem vele a pályafutásom az MTK-ban. Ez lassan húsz éve volt, de Marci már fiatalon is példát állított elénk. A tanulás jelentőségét már korán, szinte gyerekként felismerte, és különösen örömteli, hogy ezt az eszmét az alapítvány továbbviszi.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-08-03 19:45 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman