HÍREK

Másodszor is legyőztük a Kecskemétet

2023-12-02

Másodszor is legyőztük a Kecskemétet

Antonov duplája három pontot ért Kecskeméten.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Kecskeméti TE–MTK Budapest 1-2 (1-1)

Kecskeméti Széktói Stadion, 1824 néző

Vezette: Rúsz Márton (Zierkelbach, Márkus, Belicza, Bogár, Medovarszki, Kovács)

Gólszerzők: Horváth (45., tizenegyesből), illetve Antonov (13., 61., mindkettő tizenegyesből)

Sárga lap: Zeke (17.), Horváth (32.) illetve Thiam (22.), Végh (29.), Bognár (32.), Varju (64.), Hej (78.), Németh (90.)

Kecskeméti TE: Varga – Szűcs, Belényesi, Szabó Alex – Májer (Tóth Barna, 46.), Vágó, Szuhodovszky (Iyinbor, 46.), Zsótér, (Kiss Bence, 68.) Zeke (Leoni, 62.) – Horváth Krisztofer, Pálinkás (Szendrei, 78.)

Vezetőedző: Szabó István László

MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár, Kocsis – Varju, Thiam, Végh, Bognár (Kosznovszky, 88.), Antonov – Ennin (Kovács Mátyás, 74.), Spalek (Németh, 62.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Az OTP Bank Liga 15. fordulójának első mérkőzésén a hatodik helyen álló Kecskeméti TE otthonába látogattunk. Ugyan a Kecskemét mindent megtett, hogy jó állapotba hozza a pályát, rendkívül mély talaj fogadta együttesünket, ami megnehezítette a kombinatív, rövidpasszos játékot.

Az első lehetőséget a 11. percben láthattuk, ekkor Bognár remekül hozta át a középpályán a labdát, majd becselezte magát a tizenhatoson belülre, ahol buktatták, így tizenegyessel jöhettünk. A labda mögé Antonov állt oda, aki higgadtan a jobb alsó sarokba passzolt (0-1).

A gólt követően is folytatódott a férfias küzdelem a pályán, a csapatoknak nemcsak egymással, hanem a körülményekkel is meg kellett küzdeniük. A 33. percben Ennin kapott jó kiugratást Bognártól, ám picit hosszan tolta meg a labdát, így elmaradt a ziccer. Egy perccel később Zsótér éles, bal oldali beadását Demjén ütötte ki vetődve.

A 35. percben Thiam indította remekül Ennint, aki hosszú sprint után próbálkozott lövéssel, de Szabó Alex utolérte. A 44. percben Bognár éles szögből ellőtt szabadrúgásánál tisztázott a hazai védelem, majd Antonov lövését védte könnyedén Varga.

Nem sokkal ezután Zeke beadását Szuhodovszky fejelte vissza Horváth elé, akinek a lövése Kocsis kezét találta el, így a hazai csapat is büntetőhöz jutott. A tizenegyest Horváth végezte el, és magabiztosan lőtt a bal felső sarokba (1-1).

A második félidő első helyzete a mieink előtt adódott: veszélyes beadás után Spalek elé került a labda, a lövését az utolsó pillanatban blokkolták. Ezután inkább a mi kapunk előtt zajlott a játék, de szervezetten védekeztünk, és meg tudtuk állítani a kecskeméti támadásokat.

Az 59. percben büntetőhöz jutottunk: Bognár ugratta ki Varjut, akit nagy helyzetben a sárgalapos Zeke lerántott, így megint tizenegyest rúghattunk. A feladatra ezúttal is Antonov vállalkozott, aki ismét a bal alsó sarokba lőtt (1-2).

A 71. percben Horváth Krisztofer szabadrúgására Iyinbor érkezett, de a csúsztatást magabiztosan védte Demjén. A 88. percben Tóth Barna húzott el a bal oldalon, de kiszorított helyzetből csak az oldalhálót találta el. A hajrában nagy elánnal jött előre a Kecskemét, de derekasan álltuk a sarat,  újabb gól már nem született, így begyűjtöttük a három pontot. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman