HÍREK

MÁR TÚLSZÁRNYALTUK A KÉT ÉVVEL EZELŐTTI VERETLENSÉGI SOROZATOT - LŐTÁVOLBAN AZ ÚJABB SZÉRIA

2019-10-15

MÁR TÚLSZÁRNYALTUK A KÉT ÉVVEL EZELŐTTI VERETLENSÉGI SOROZATOT - LŐTÁVOLBAN AZ ÚJABB SZÉRIA

10 mérkőzés óta nem találtunk legyőzőre a bajnoki szünet után rangadóval folytatódó NB II-ben.

Mint ismert, a Vác FC legyőzésével sorozatban ötödször nyertünk a bajnokságban, ezzel párhuzamosan tizedik mérkőzésén maradt veretlen csapatunk a Merkantil Bank Ligában. Michael Boris együttese a nyitófordulóban Csákváron emberhátrányban elszenvedett vereség óta nem talált legyőzőre. 

Az együttes ezzel már túlszárnyalta a 2017/18-as menetelést, amikor Feczkó Tamással a kispadon kétszer is 8 egymást követő találkozón nem kapott ki a csapat, a mostaninál hosszabb veretlenségi sorozatot pedig mindössze háromszor produkált klubunk a másodosztályban. 

Az 1981/82-es szezonban a 3. és a 13. forduló között nem találtunk legyőzőre, így amennyiben a Budafok ellen folytatjuk sorozatunkat, akkor most is elérjük a 11 meccses szériát, amelyet esélyünk lenne túl is szárnyalni. A bajnokság végén akkor az első helyen végeztünk.

Az 1994/95-ös idényben Bicskei Bertalan vezetésével a Keleti-csoportot megnyerő alakulat 14 mérkőzésen maradt veretlen, melyekből 13-at megnyert. Érdekesség, hogy akkor a sorozatra nem egyből a szezon elején került sor, hanem az 5. fordulót követő Kazincbarcika elleni vereséggel kezdődött, és a 20.-ban fejeződött be, szintén a borsodiak elleni zakóval.

Az abszolút csúcstartó a Garami József által vezetett együttes a 2011/12-es idényből. Már az akkori csapatban is szereplő Kanta József és társai 20 egymást követő meccsen maradtak veretlenek, melyből 16 összecsapáson három pontot szereztek, és lettek bajnokok. Az akkori széria egy Ajka elleni vereség után kezdődött, és a 26. körben a Bajai LSE-Kalo-Méh ellen zárult.

Ammenyiben tehát Lencse Lászlóék nem kapnak ki a következő körben (10.20., 18 óra) a Budafoki MTE ellen, beállítják az 1981/82-es gárda teljesítményét, és fellépnek a képzeletbeli dobogó harmadik fokára ezen a listán, de természetesen mindannyian abban bízunk, hogy a széria ennél is tovább tart majd, ráadásul minél több megnyert mérkőzéssel.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 17:45 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman