HÍREK

Már az első csók után

2014-09-11

Már az első csók után

A kiábrándító észak-írektől elszenvedett vereség után, természetesen felerősödtek a kapitányváltó visszhangok, álértesülések. Korábban nem szemsültünk már az első fordulóban valós helyzetünkkel. Most látszik, hogy a korábbi lenézett eredmények, micsoda sikerek voltak. Pintér Attila személye is megosztó, meg a mindenféle oldalakat, lapokat is el kell olvastatni valamivel. Érdemes utánanézni a németek milyen gyakran rúgják ki a kapitányokat. A rangadó.hu oldal László Csabát hozta nemszeretem helyzetbe. Íme, a cikk - tartalmi változtatás nélkül.

Az esetleges hazai kapitány-jelöltek közt ott lehet László Csaba neve, hisz a jelenleg az MTK külföldi játékosmegfigyelő rendszerének vezetőjeként dolgozó tréner több szempontból is jó „pedigrével” rendelkezik: dolgozott szövetségi kapitányként és klubedzőként is külföldön, a személyisége sem megosztó, mint Pintéré, és azok közé tartozik itthon, akik még nem égették meg magukat.

László Csaba a jelenlegi szövetségi kapitányról, annak munkájáról nem kívánt nyilatkozni. A felvetésre, hogy esetleges felkérésre vállalná-e a szövetségi kapitányi posztot, a következőket mondta a rangadó.hu megkeresésére:

– Amikor elmentem Magyarországról, mindig is azt mondtam – bárhol kérdeztek –, hogy ha lesz egyszer itthoni klub vagy szövetség, amelyik olyan perspektívát kínál fel, amiért érdemes visszajönni, akkor hajlandó leszek a tudásomat, tapasztalatomat felkínálni. Tartozom ennyivel a magyar futballnak, magyar emberként. Tehát nem fogok elfutni. Azóta többször kerestek, több klubbal voltam kapcsolatban, végül az MTK-nál találtam meg a feladatomat – mondta László Csaba.

– Ugyanakkor minden magyar edző számára a legnagyobb megtiszteltetés, ha felkérik szövetségi kapitánynak. Ezt a jelenlegi csapat esetében is így gondolom. Ismerve az európai futballt és ezt a selejtező-csoportot, az a véleményem, hogy a harmadik hely még abszolút elérhető. Más kérdés, hogy ebben a csoportban gyakorlatilag mindenki így gondolja, a sorsolás utáni nyilatkozatokból világosan kiderült, hogy a feröerieket leszámítva, gyakorlatilag mindenki boldog. Az első mérkőzések a csoportban azt igazolták számomra, hogy számunkra innen is nehéz lesz továbbjutni – de megoldható. Magyarországon van húsz olyan futballista, akikből össze lehet rakni egy csapatot, amelyik odaérhet a harmadik helyre a csoportban – tette hozzá László Csaba.

A teoretikus felvetésre, hogy mit tenne, ha még a bukaresti selejtező előtt kellene beugrani a válogatott kispadjára, László Csaba így reagált:

– Nem gondolkozom ezen, mert nem kértek fel. Ha felkérnének, nyilván lenne rá válaszom. Jelenleg szerződés köt az MTK-hoz, ha valaki megkeresne, először a klubbal kellene tárgyalnia. A két, októberi meccsre szerintem meg kell adni az esélyt a jelenlegi szövetségi kapitánynak, mert a kapkodás csak kapkodáshoz vezet. Viszont ha a szövetség mégis úgy dönt, hogy lépni szeretne, akkor nagyon gyorsan kell, hogy megtegye, mert minden nap és minden óra a bukaresti meccsig az esetleges új kapitány idejéből vesz el.

Megkerestük kapitány-kérdésben a Debrecennel Bajnokok Ligája-főtáblára jutó Herczeg Andrást is, akit szintén többen el tudnának képzelni a válogatottnál, de ő nem kívánt nyilatkozni erről a témáról.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-14 14:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

DVTK

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman