HÍREK

Magyar Kupa: Mesternégyes után jutottunk a legjobb 16 közé

2022-10-19

Magyar Kupa: Mesternégyes után jutottunk a legjobb 16 közé

Magabiztos győzelmet arattunk a Felsőzsolca otthonában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése

BTE Felsőzsolca–MTK Budapest 0-6 (0-1)

Felsőzsolca Sporttelep, 500 néző

Vezette: Ducsai József (Tőkés, Szabó)

Gólszerző: Zuigeber (25., 79., 83., 89.), Kaka (53.), Kata (90.)

Sárga lap: Kupcsik (41.)

BTE Felsőzsolca: Giák – Kupcsik (Szűcs, 80.), Balogh, Csendom, Veréb – Varga (Balog, 74.), Homonnay (Dlehány, 57.), Mikolja, Agárdy (Molnár, 80.), Moroncsik – Rostás (Hopka, 74.)

Vezetőedző: Gulyás Dénes

MTK Budapest: Csenterics – Kaka (Kata, 74.), Lehoczky, Várkonyi, Nagy Barnabás – Biben, Varju (Juhász, 46.), Horváth – Zuigeber, Zsóri (Szépe, 74.), Kovács Máté

Szakmai igazgató: Bognár György

Csapatunk a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában a BTE Felsőzsolca együtteséhez látogatott. A Borsod Abaúj Zemplén megyei első osztályban szereplő Felsőzsolca az előző fordulóban a Mezőörs KSE otthonában győzött 4-0-ra, míg mi az Issimo SE együttesét vertük 8-0-ra.

Az első lehetőséget a harmadik percben láthattuk: Kovács Máté távoli bombáját Giák tornászta ki a léc alól. Öt perccel később az ezúttal középpályán kezdő Varju emelt Zsóri elé, aki kapásból lőtt, de Giák ismét védett, majd a szögletből Varju fejelt fölé.

A 12. percben a hazaiak végezhettek el sarokrúgást, az ígéretesen középre tett labdát Varga fejelte a jobb kapufára. Két perccel ezt követően Kaka jobbról centerezett, Horváth jó ütemben érkezett, de fejese elrepült a kapu fölött.

A 25. percben megszereztük a vezetést: az ellenfél térfelén szereztünk labdát, majd Zsóri remek ütemben ugratta ki Zuigebert, aki ziccerben nem hibázott (0-1).

Ezt követően nem sok helyzet alakult ki, a félidő utolsó percében Zsóri szabadrúgását védte a Felsőzsolca hálóőre. A térfélcserét követően is Zsóri került először helyzetbe, szép csel után 12 méterről lőtt fölé. Nem sokkal ezután a Zsolca is eljutott a kapunk elé, Varga kapott jó kiugratást, de éles szögből nem találta el a kaput.

Az 53. percben növelhettük volna az előnyt: Kovács Máté kiválóan indította Zsórit, akinek a ziccerét hárította Giák, a kipattanót Biben lőtte rá, de a gólvonalról szögletre tisztázott a védelem. A sarokrúgást Kovács Máté ívelte át a hosszúra, ahol Kaka szépen bólintott a rövidbe (0-2).

Az 58.percben Kovács 25-ről próbálkozott lövéssel, brutálisan erős bombája a keresztlécről pattant kifele. A 61. percben újra a kapunk elé került a Felsőzsolca: Kupcsik nagy bedobása eljutott Moroncsikhoz, aki közelről lőhetett, Csenterics bravúros reflexmozdulattal védett, majd később Rostás helyzeténél zárta jól a szöget kapusunk.

A 79. percben végleg eldőlt a találkozó: Biben nagyszerűen adott be Zuigeberhez, aki jobb lábbal passzolt kapásból a hálóba (0-3).

A 83. percben ismét Zuigeber tűnt fel a kapu előtt, és újra jobb oldali beadás után talált be (0-4).

A 88. percben újra Zuigeber talált be, ezúttal Juhász bal oldali beadása után lőtt az üres kapuba (0-5).

Az i-re a pontot a 90. percben Kata tette fel, aki szöglet után bólintott a kapuba (0-6).

Újabb gól már nem született, a 6-0-s győzelemmel bejutottunk a következő körbe.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman