HÍREK

Magyar Kupa: Magabiztosan jutottunk tovább a következő körbe

2021-02-10

Magyar Kupa: Magabiztosan jutottunk tovább a következő körbe

4-1-es idegenbeli győzelemmel jutottunk a legjobb 16 közé a MOL Magyar Kupában.

 

A mérkőzés szöveges tudósítása itt!

Kolorcity-KBSC - MTK Budapest 1-4 (0-1)

Gólszerzők: Kovács M. (46.), ill, Mezei (36., 63.), Varga (70.), Prosser (72.)

Összeállításunk: Somodi - Alho, Perkovic, Nagy Zs., Ikenne-King (Barna, 77.) - Kata, Mezei (Lehoczky, 77.), Palincsár (Biben, 74.) - Varga (Balázs, 77.), Bíró, Prosser (Schön, 74.).

Hóesés fogadta a csapatokat Kazincbarcikán, így a stadion centerpályája helyett a műfüves pályán került sor a Magyar Kupa-mérkőzésre. A nehéz körülmények ellenére mindkét együttes próbálkozott, a hazaiak főleg pontrúgások révén próbáltak veszélyeztetni, míg a mieink átlövésekkel. 

A 16. perc hozta az első nagy lehetőséget, ám Prosser beadása után Bíró a kapufát találta el. Nem sokkal később Mezei ígéretes lövését blokkolták, majd Ikenne-King került helyzetbe, miután jól tört befelé a balszélről, ám lövése után egy kicsivel fölé ment a labda. 

A 36. percben aztán megszereztük a vezetést: egy jobbról érkező beadás csorgott a tizenhatos előterébe, ahol Mezei érkezett, és a kapuba bombázott, megszerezve ezzel első gólját a mieinknél tétmérkőzésen. Ezzel a találattal 0-1-el fordultak a csapatok.

Fordulás után azonnal egyenlített a hazai együttes: a frissen becserélt kölcsönjátékosunk, Kovács Máté lőtte a hosszú sarokba az elé került labdát 9 méterről (1-1). Bő 10 perccel később Mezei szabadrúgását Kata fejelte a kapu fölé. Támadásban maradtunk, és ez eredményt hozott: a 63. percben Prosser passzolt középre, az érkező Mezei 28 méterről a bal felsőbe tekert - hatalmas gól volt (1-2).

Nem álltunk le, és tovább növelhettük volna előnyünket: Prosser kétszer is próbálkozott, de mindkétszer kipattant a labda. Alig 2 perccel később viszont ugyanő adott be, Varga pedig okosan a földre passzolva juttatta a kapuba (1-3).

A 72. percben már jött a negyedik találat: King felívelését Bíró csúsztatta Prosser elé, aki mutatós szóló után a kapuba passzolt (1-4). Schön szerezhette volna meg az ötödik találatot egy szép szóló után, de Szemerédi mentett, majd Bíró fejese kerülte el pár centivel a felső lécet.

Csapatunk így is biztos győzelemmel jutott tovább a legjobb 16 közé a sorozatban, ahol némi meglepestésre a Kaposvárt búcsúztató Tállya lesz az ellenfelünk. Vasárnap a Fehérvár ellen folytatjuk a bajnokságban.

 


 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman