HÍREK

Magyar Kupa-kvíz - megvannak a nyertesek

2022-09-20

Magyar Kupa-kvíz - megvannak a nyertesek

A Magyar (Népköztársasági) Kupa történetének második legsikeresebb csapata az MTK. 

FRISSÍTVE!

A kvíz véget ért, a három nyertes Belovics Erika, Petrányi Gergő és Szabados Péter lett, akiknek nyereménye egy-egy Hidegkuti 100-as pulóver lett. A nyerteseknek gratulálunk - velük e-mailben vesszük fel a kapcsolatot -, mindenkinek köszönjük a játékot, hamarosan indul újabb kvízünk.

 

A hétvégén a 3. fordulóval folytatódik a MOL Magyar Kupa 2022-2023. évi küzdelem sorozata, melyben a legjobb 32 közé jutásért játsszák a mérkőzéseket.

Együttesünk a BLSZ I. osztályban szereplő XV. Kerületi Issimo SE együttesével találkozik szeptember 18-án, vasárnap 18 órakor, idegenben, a Budai II László Stadionban.

Futball kvízünk kérdései a mieink több mint 100 éves kupa szerepléséhez kapcsolódnak.

1. 1910-ben a BTC legyőzésével az MTK nyerte az először kiírt Magyar Kupát. Ki volt akkor a csapat edzője?
1 = Szüsz Hugó     X = Jimmy Hogan      2 = Kertész Sándor (Sala)    

2. Az 1910-es Magyar Kupa döntőjének első mérkőzése döntetlen lett, a második találkozó pedig tíz perccel a befejezés előtt 2:1-es MTK vezetésnél félbeszakadt. Milyen ok miatt? (Azt a tíz percet hat héttel később játszották le - az MTK rúgott még egy gólt, így 3:1re verte a BTC-t.)
1 = hatalmas vihar lett, és folyamatosan villámlott     X = besötétedett, már húsz méterre sem lehetett ellátni      2 = kilyukadt a labda, s az öltözőben nem találtak a szabályoknak megfelelő keménységűre felfújt másikat     

3. Az  1912-es Magyar Kupa döntőt játék nélkül nyerte meg az MTK, ugyanis az 1913. (!) decemberére kitűzött fináléra hosszas huzavona után nem állt ki az ellenfél. Kivel kellett volna mérkőznie a trófeáért a kék-fehér gárdának?   
1 = Újpesti TE      X = BTC     2 = Ferencváros

4. 1952-ben csapatunk nyerte az első alkalommal kiírt Magyar Népköztársasági Kupát. Milyen néven szerepelt akkor az MTK, és kit győzött le 3:2-re a döntőben? 
1 = Bp. Bástya, Dorogi Bányász     X = Bp. Textiles, Salgótarjáni Bányász     2 = Bp. Vörös Lobogó, Dorogi Bányász

5. Az 1997-es, BVSC elleni kupa döntő első, Hungária körúti  találkozóján 5-0-ás vezetésnél 11-eshez jutott a kék-fehér gárda. A sport napilap tudósítása szerint kit követelt kórusban a hazai közönség, hogy végezze el a büntetőt? (De végül is nem ő, hanem Lőrincz Emil lőtte a 11-est.) 
1 = Talapa János      X = Babos Gábor     2 = Szekeres Tamás

6. Egy alkalommal kétszeri vezetés után büntetőrúgásokkal maradt alul csapatunk a Magyar Kupa döntőjében. Ki volt az ellenfél? 
1 = Újpesti TE      X = Ferencváros     2 = Debreceni VSC

7.  Három olyan edző van az MTK futball-históriájában, akik egy bajnoki évben bajnoki címet és Magyar Kupát is nyertek. Kik ők?
1 = Frontz Antal (Döme), William Marsden Holmes, Garami József        X =  Frontz Antal (Döme), Bukovi Márton, Szüsz Hugó,     2 = William Marsden Holmes, Bukovi Márton, Egervári Sándor      

8. Ki az a két edző, akiknek vezetésével a kék-fehér gárda meg tudta védeni a Magyar Kupát?
1 = Frontz Antal (Döme), William Marsden Holmes      X =  Frontz Antal (Döme), Szüsz Hugó       2 = William Marsden Holmes, Bukovi Márton      

9. Két olyan labdarúgónk van, akik játékosként és edzőként is megnyeték a Magyar (Népköztársasági) Kupát. Kik ők? 
1 = Senkey I Imre, Frontz Antal (Döme)     X =  Hidegkuti Nándor, Egervári Sándor      2 = Senkey I Imre, Hidegkuti Nándor

10. A 21. században az FTC hat, a DVSC öt, az Újpest négy alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát. Ezen időszak alatt csapatunk hány alkalommal jutott be a döntőbe? 
1 = 1     X = 2     2 = 3

11. Huszonkét éve, 2000-ben nyerte meg eddig utoljára a Magyar Kupát csapatunk. Ki volt akkor  a vezetőedző?
1 = Popovics Sándor     X =  Henk ten Cate     2 = Garami József 

12. Hány alkalommal nyerte meg a Magyar (Népköztársasági) Kupát az MTK, s hányszor lett ezüstérmes?
1 = 12 kupa győzelem, 3 ezüst érem     X = 10 kupa győzelem, 5 ezüst érem         2 = 11 kupa győzelem, 4 ezüst érem 
    
A megfejtéseket - csak a kérdés sorszámát, a megoldás jelét és a rejtvényfejtő nevét feltüntetve - 2022. szeptember 19-n, 12 óráig kell beküldeni a press@mtkbudapest.hu e-mail címre!
A legalább tíz találatot elérők között MTK-s ajándéktárgyakat sorsolunk ki!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman