HÍREK

Magabiztos továbbjutás a Magyar Kupában

2023-11-01

Magabiztos továbbjutás a Magyar Kupában

Az ESMTK 4-0-s legyőzése után ott vagyunk a MOL Magyar Kupa következő körében.

A percről percre tudósítás itt érhető el!

Az ESMTK ellen folytattuk idegenben a Magyar Kupában. Ellenfelünk az előző körben a MOL Fehérvárt búcsúztatta hatalmas bravúrral, így biztosra vehető volt, hogy nekünk sem lesz könnyű dolgunk. 

Kezdésre nagyjából megteltek a lelátók, a mieink az alábbi összeállításban vágtak neki a meccsnek: Rácz - Varju, Kádár, Vadnai - Kosznovszky, Thiam, Végh, Antonov - Stieber, Spalek, Zsóri.

Az első negyedórában inkább mezőnyjáték zajlott a pályán, de egyik csapat sem kényelmesen futballozott - főként szögletekig, szabadrúgásokig jutottak a felek.

A 24. percben jött az első nagyobb lehetőség: egy sarokrúgásra Thiam robbant be, és 7 méterről centikkel fejelt a jobb kapufa mellé. 

Bő félóra után aztán megszereztük a vezetést: Kosznovszky gyűjtött be egy labdát, amely Stieberhez került, ő Antonovot ugratta ki, utóbbi pedig 15 méterről a hálóba bombázott (0-1)!

Egy perccel később Antonov visszaadta a kölcsönt, hiszen ezúttal ő tálalt Stieber elé, aki 17 méterről, laposan kilőtte a bal alsó sarkot (0-2)!

A folytatásban még egy veszélyes ESMTK-lehetőséget jegyezhettünk fel (egy szöglet után fejeltek a felső lécre a hazaiak), de az állás nem változott, biztos előnnyel mehettünk a szünetre.

Fordulás után Kosznovszkyt Kovács Mátyás váltotta. Miénk volt az első lehetőség: Zsóri lépett ki egy labdával, majd 20 méterről lőtt is, de a jobb alsó sarok mellé ment a labda. Nem sokkal később ismét Zsóri lőtt, de Jeszenszky még bele tudott kapni a labdába. A túloldalon Soós bombázott kapura, de a védőink mentettek. A következő pár percben feljöttek a hazaiak, de csak lesről találtak be.

Nem úgy a mieink a túloldalon: a 65. percben szépen hoztuk fel hátulról a labdát, az akció végén Spalek ívelt középre, Zsóri pedig megelőzve emberét a hálóba fejelt 8 méterről (0-3)!

Az utolsó bő 20 percre Zuigéber és Kovács Patrik is beállt (Zsóri és Antonov helyére), majd Biben is érkezett Végh helyett. Kisebb lehetőségek adódtak még mindkét oldalon: Rácz a kapujából kifutva mentett egy szép hazai szóló után, majd a túloldalon Kovács Patrik laza lövését védte Jeszenszky. A jegyzőkönyvhöz az is hozzátartozik, hogy Kádárt Miknyóczki váltotta még a hajrában. A hajrában még betaláltunk: a 93. percben Kovács Patrik jobbal lőtt nagy gólt 16 méterről, a labda a lécről vágódott a hálóba, így a mérkőzés végül a mieink négygólos sikerével zárult. 

Csapatunk ezzel ott van a MOL Magyar Kupa legjobb 16 csapata között, a következő kör sorsolására csütörtökön este kerül sor.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-05 17:00 Szentlőrinci Sportpálya

SZENTLŐRINC SE

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman