HÍREK

Magabiztos győzelem az Újpest ellen a szezonnyitón

2024-02-02

Magabiztos győzelem az Újpest ellen a szezonnyitón

Nagyszerű játékkal itthon tartottuk a három pontot a tavasz első meccsén.

MTK Budapest–Újpest FC 3-0 (2-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3525 néző

Vezette: Erdős József (Andó-Szabó, Bornemissza, Belicza, Oláh, Berényi, Rúsz)

Gólszerzők: Hej (20.), Jurina (36.), Kocsis (58.)

Sárga lap: Németh (55.), illetve Hall (15.), Mörschel (55.), Radosevic (85.)

MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár, Kocsis – Varju (Stieber, 79.), Bognár, Kata, Horváth Artúr (Thiam, 87.), Antonov (Kovács Patrik, 84.) – Jurina (Végh, 87.), Németh (Kovács Mátyás, 84.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Újpest FC: Molnár Zsombor – Pauljevic (Radosevic, 66.), Antzoulas, Hall, Tamás – Ganea (Simon, 46.), Jevtoski (Fehér, 66.), Mack, Mörschel, Csoboth (Ambrose, 66.) – Sasere

Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

Az OTP Bank Liga tavaszi szezonjának első – pénteki – mérkőzésén csapatunk az Újpest együttesét fogadta. Nebojsa Vignjevics gárdája a kilencedik helyen telelt, míg a mieink a hatodik pozícióból várhatták a bajnoki folytatást. Legutóbb szeptemberben játszottunk a lila-fehérekkel, akkor 2-0-s győzelmet arattunk a Szusza Ferenc Stadionban.

Az első lehetőséget a 9. percben láthattuk, ekkor szép labdakihozatal után Antonov beadását Németh fejelte kapura, ám Molnár magabiztosan hárított. Hat perccel később Jurina indult meg a kapu felé szép csel után, akár ziccerben is vihette volna, de Hall visszarántotta. Az újpesti védő megúszta sárga lappal a szabálytalanságot.

A 18. percben Antonov fejelte ki az Újpest bal oldali beadását, a labdára Pauljevic érkezett, de nem találta el a kaput. Két perccel később megszereztük a vezetést: Antonov végezhetett el szabadrúgást a jobb oldalon, kitűnően kanyarodó labdáját Hej fejelte szépe az alsó sarokba (1-0).

A 33. percben Tamás szökött meg a bal szélen, beadását Jevtoski fejelte Demjén kezébe. Három perccel ezután gyönyörű támadásból megdupláztuk előnyünket: Demjén kirúgását Jurina mellel játszotta meg, majd a labda Antonovhoz került a bal oldalon, aki ismét remekült tekert, középen pedig Jurina jött, és a kapuba fejelt. Téli szerzeményünknek nem sok kellett tehát, hogy megszerezze első találatát kék-fehér mezben (2-0).

A 40. percben Pauljevic csatlakozott az újpesti támadáshoz, középre tett labdáját Sasere bólintotta kapura, de ez nem okozott gondot Demjénnek. Öt perccel később, a félidő vége előtt megint a bal oldalról adhattunk be, Tamás és Molnár összefutott, a labda Horváth Artúrhoz került, lövését a gólvonalról tisztázta Mack.

A második félidő elején nem igazán alakult ki helyzet egyik oldalon sem, egészen az 58. percig: ekkor megint Antonov végezhetett el szabadrúgást a jobb oldalról, ezúttal a hosszúra ívelt, ahol Kocsis érkezett, ő pedig a felsőbe bólintott (3-0).

A 64. percben Pauljevichez került a labda, beadását ismét Sasere fejelte kapura, de ismét Demjén kezébe hullott a játékszer. Tíz perccel később Ambrose tűnt fel a kapunk előtt, ám öt méterről a kapu fölé fejelt.

Az Újpest a hajrában sem tudott újítani, így csapatunk kitűnő teljesítménnyel magabiztos győzelmet aratott a tavaszi nyitányon. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman