HÍREK

Magabiztos győzelem a fővárosi rangadón (GALÉRIA)

2019-09-18

Magabiztos győzelem a fővárosi rangadón (GALÉRIA)

Elhoztuk a három pontot Angyalföldről.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Vasas FC–MTK Budapest 1-4 (0-0)

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion

Vezette: Berke Balázs (Böcskei, Berettyán, Horváth)

Gólszerző: Birtalan (78.), illetve Palincsár (70.), Vass (85., 90+5), Katona (88.) 

Sárga lap: Lakatos (37.), illetve Palincsár (66.)

Piros lap: Rados (60.)

Vasas FC: Rados – Terbe, Szivacski, Viczián, Tóth, Lakatos (Bősz, 65.) – Kovács, Hinora, Hajdú – Szatmári (Torghelle, 73.), Balajti (Birtalan, 45.)

Vezetőedző: Szanyó Károly

MTK Budapest: Somodi – Fülöp, Pintér, Varju, Nagy – Palincsár, Kata, Bognár (Cseke, 89.) – Vass, Lencse (Simon, 83.), Schön (Katona, 77.)

Vezetőedző: Michael Boris

Igazi fővárosi rangadót rendeztek a Merkantil Bank Liga 9. fordulójában, ugyanis együttesünk a Vasas otthonába, az Illovszky Rudolf Stadionba látogatott. A Kazincbarcika elleni győzelemhez képest egy helyen változtatott a kezdőcsapatunkon Michael Boris: Katona Mátét váltotta Varju Benedek, így Nagy Zsombor visszakerült a balhátvéd pozícióba.

Először a 8. percben hördült fel a közönség: Schön nagyszerű cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, majd Lencséhez pöckölt, akinek a lövésébe az utolsó pillanatban lépett bele a védelem. Három perccel később a Vasas veszélyeztetett, ám a jobb oldali, lapos centerezést követően Pintér érkezett időben.

A 16. percben Lakatos kapott a bal oldalon remek labdát, akrobatikus mozdulattal lőtt középre, ahol Balajti érkezett, de ismét beleléptünk a kísérletbe. A következő negyedórában rendkívül kevés igazi helyzet alakult ki, nehezen jutottak el egymás kapujáig a csapatok.

A 30. percben Bognár törte meg a csendet, amikor két pazar csel után erősen lőtt kapura körülbelül 22 méterről, ám Rados ki tudta ütni a próbálkozást, a kipattanót pedig a hátvédek elkotorták Lencse elől. Pár perccel később a Vasas lőhetett szögletet, Tóth fejese után Fülöpnek kellett felszabadítania.

Az első játékrész végéig újabb nagy lehetőség nem alakult ki, remekül felkészült egymásból a két gárda, így gólnélküli döntetlennél jöhetett a szünet.

A fordulás után az első lehetőség előttünk adódott: Lencse lódult meg a szélen, majd csatárunk szép csel után Palincsárhoz készítette le a labdát, ám kapáslövése nem találta el a kaput. Az 55. percben remek kontrát vezettünk, Schön néhány csel után Bognárt ugratta ki, aki picit sokat várt, lövése így a kapu helyett a védőket találta el. Rögtön ezután a Vasas támadott, Birtalanhoz került a labda a bal oldalon, a tizenhatoson belül, bombaerős lövése levágódott védőinkről.

A 60. percben a saját térfelünkről végeztünk el gyorsan szabadrúgást, Schön ért oda elsőnek a labdára, szépen pöckölte el Rados mellett, aki csak szabálytalanul tudta megállítani az üres kapura törő támadónkat, ezért piros lap volt a jutalma. Körülbelül 23 méterről jöhettünk szabadrúgással az eset után, a labda mögé Bognár állt oda, szépen is tekert a sarokra, de a Vasas cserekapusa Bősz bravúrral hárított.

A 70. percben meglett az eredménye az emberelőnynek: Bognár hozta rá a védőkre a labdát, majd Schönhöz passzolt, aki kapásból, laposan adott középre, Palincsár pedig tökéletes ütemben érkezett és passzolt a kapuba. A Vasas egy perccel később távoli lövéssel válaszolt, viszont Somodi magabiztosan fogta a labdát.

Sajnos sokáig nem tudtuk megtartani az előnyt: a 78. percben Torghelle fejelte le a felívelt labdát Birtalan elé, aki kapásból, 18-ról a rövidbe bombázott. A bekapott gól után rátettünk egy lapáttal, így a 85. percben újra gólnak örülhettünk: Vass kapta meg a jobb oldalon a labdát, a tizenhatoson belül a jobb lábára cselezte, majd kilőtte a hosszút.

A 88. percben végleg eldőlt a meccs: a saját térfelünkön szereztük meg a játékszert, Kata remekül ugratta ki Katonát, aki bevezette a tizenhatoson belülre a labdát, majd Bősz mellett az alsóba lőtt. A 95. percben feltettük az i-re a pontot, és beállítottuk a 4-1-es végeredményt: Vass került a védők mögé, lecselezte a kapust, majd a hálóba helyezett, így három pontot szereztünk a bajnokság egyik legnagyobb rangadóján.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman