HÍREK

Magabiztos, 3-0-s siker a BKV Előre ellen NB III-as csapatunk 2024-es nyitányán

2024-01-27

Magabiztos, 3-0-s siker a BKV Előre ellen NB III-as csapatunk 2024-es nyitányán

Simán nyert az MTK Budapest II, a vendégeknek szinte helyzetük sem adódott a találkozón.

NB III-as csapatunk január 27-én, szombaton 10:30-as kezdettel lépett pályára először felkészülési mérkőzésen a 2024-es naptári évben. Együttesünk ellenfele az NB III Dél-Keleti csoportjának 7. helyezettje, a BKV Előre SC gárdája volt, amelyet saját nevelésű játékosunk, a nyárig az U19-et irányító Balogh Béla vezetett.

Együttesünk a Velicskó - Anokye, Stumpf, Béres, Molnár K., Asante - Bene, Antal, Földi - Vas M., Balogh M. kezdővel lépett pályára.

A 11. percben alakult ki az első lehetőség. Antal szép keresztlabdával találta meg Asantét a bal oldalon, aki mellel elsodorta a labdát és a tizenhatosra belépve visszatette Antal elé, aki 13 méterről lőtt, a kapus azonban hárítani tudott. Ezután Balogh M. és Asante is a kapufát találták el.

A 23. percben Asantét buktatták a tizenhatoson belül, a játékvezető tizenegyest ítélt. A labda mögé Balogh M. állt és higgadtan a jobb alsóba lőtt (1-0).

Hét minutummal később Anokye gurított középre Balogh Máténak, aki 15 méterről jobbal csavart, ám a vendégek hálóőre vetődve fogta. A félidő hajrájában aztán Földi tört be a tizenhatosra, de az utolsó pillanatban beleléptek a lövéséve ziccerben, a labda így Vas elé került, akit a BKV Előre kapusa támadott meg és végül támadónk nem tudta elpasszolni mellette a labdát.

Szünet után nem sokkal a frissen beállt Biben szabadrúgása zúgott el a léc fölött, majd a 70. percben gólpasszal segítette a csapatot: balról játszott középre, a visszaállt Földi pedig középen érkezett és 8 méterről a kapuba lőtt (2-0).

Két percre rá szintén Biben ziccerben lőhetett, de a kapus nagyot védett, a felfutó Kenesei pedig a kipattanót kapu fölé rúgta. A 74. percben Földi lőtt 18 méterről, jobbal fölé, majd az utolsó tíz percbe lépve Kenesei játszott Biben elé, aki az átvétellel sebességből megverte védőjét, majd eltolta a kifutó vendégkapus mellett, ám éles szögből, üres kapunál az oldalhálóba lőtt.

A kirúgás után Kenesei szerzett labdát az ellenfél tizenhatosán és 15 méterről a bal alsóba tekert (3-0).

A 81. percben érkezett a BKV Előre egyetlen helyzete a találkozón, Sós Dávid 15 méterről, középről zúdított nagy erővel a felső lécre, ahonnan a földre, majd vissza a mezőnybe pattant a játékszer. Az utolsó esemény Földi 12 méteres, bal oldali kísérlete volt, amelybe belepiszkált a vendégkapus.

A találkozón a meccskeret minden játékosa lehetőséget kapott, együttesünk 3-0-ra győzött. Jövő héten szombaton a Vasas FC II lesz az ellenfél a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián 10 órai kezdettel.

NB III téli felkészülési mérkőzések
Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK Budapest II - BKV Előre SC 1-0 (1-0)

Gólszerzők: Balogh M. (23.), Földi (70.), Kenesei (75.)

MTK Budapest II: Velicskó (Szolár, 30., Balázs J., 60.) - Anokye (Ebot, 46.), Stumpf (Kákonyi, 65.), Béres (Farkas M., 46.), Molnár K. (Béres, 65.), Asante (Anokye, 65.) - Bene (Kustudic, 46.), Antal (Weisz, 46.), Földi (Biben, 46.) - Vas M. (Földi, 65.), Balogh M. (Kenesei, 46.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman