HÍREK

Lucsánszky az új vezetőedző - „Egy hosszabb ideje tartó folyamat megfordítását várjuk tőle”

2019-03-11

Lucsánszky az új vezetőedző - „Egy hosszabb ideje tartó folyamat megfordítását várjuk tőle”

Az MTK Budapest vezetése mindenben megállapodott Lucsánszky Tamással, így a következő időszakban ő irányítja vezetőedzőként csapatunkat.

Az 52 éves szakember korábban sikeresen dolgozott több helyen is: 2014-ben ő juttatta fel az élvonalba a Nyíregyházát, ahol azonban már nem ő vezette a csapatot. 2016-ban pedig a statisztikák alapján a legeredményesebben dolgozó hazai edzőnek számított a profi osztályokat tekintve: abban az évben a megszerezhető pontok közel 70%-át gyűjtötte be a Soroksár élén, csapatával sokáig feljutó helyen állt többek között a Nyíregyháza, a Puskás Akadémia, a ZTE vagy a Békéscsaba előtt. Az összes bajnoki osztályban van aranyérme, ahol eddig dolgozott.

Polyák Balázs, klubunk sportigazgatója részletesen beszélt arról, mi indokolta az edzőváltást, de arról is, mi döntött Lucsánszky Tamás kinevezése mellett.

– Miért döntött a klubvezetés az edzőváltás mellett?
– Hadd kezdjem azzal, hogy először is megköszönjem Feczkó Tamásnak az eddigi közös munkát, hiszen köszönettel tartozunk neki azért, amiért visszajuttatta a csapatot az NB I-be. Hosszú távon terveztünk vele, az élvonalban is eredményesen kezdődött a közös munka, így megvolt a remény arra, hogy a jó teljesítmény a szezon során a lehető leghosszabb ideig kitartson. Azonban a jó kezdés után bekövetkezett egy komolyabb megtorpanás, gödörbe került a csapat játékban, és az eredmények sem jöttek, és ez a válság már hosszabb ideje tartott. Az utolsó 12 mérkőzésből csak három alkalommal tudtunk nyerni, nyolc vereség mellett, miközben a mezőny jelentős része ennél kiegyensúlyozottabban szerepelt, főleg igaz ez a tavaszi idényre. Az sem mellékes szempont, hogy a kevésbé sikeres szereplés mellett, ahogy említettem a játékban is éreztünk visszaesést, ebből az állapotból kellett most kizökkenteni a csapatot.

– Utódja Lucsánszky Tamás lesz. Miért rá esett a választás?
– Jól ismerjük őt, hiszen korábban, még Feczkó Tamás érkezése előtt már felmerült az, hogy az MTK-hoz kerüljön. Akkor alaposan feltérképeztük, és olyan szakembernek ismertük meg, aki egyértelműen alkalmas lehet arra, hogy ennél a klubnál dolgozzon. Tudjuk róla, hogy szeret nagyon aprólékosan dolgozni, taktikailag nagyon felkészült szakember hírében áll. Tőle a már említett, hosszabb ideje tartó folyamat megfordítását várjuk, mindkét fél abban bízik, hogy egy hosszútávú együttműködés veszi ezzel kezdetét közöttünk. Konkrét helyezésről nem érdemes beszélni, de bízunk abban, hogy vissza tudjuk magunkat helyezni a mezőnynek abba a részébe, ahol általában a szezon első harmadában álltunk. Két jól sikerült mérkőzéssel is sokat lehet a tabellán előre lépni, viszont ez fordítva is igaz, arra is tekintettel kellett lenni, hogy két forduló alatt bárki veszélybe kerülhet akár a középmezőnyből is. 

– Az utód kiválasztásánál mi volt a legfontosabb szempont?
– Csak olyan szakember merülhetett fel, aki képes azonosulni a filozófiánkkal. Az MTK Budapest klubfilozófiája jól ismert: egyértelmű, hogy szeretnénk minél eredményesebben szerepelni, de közben a saját utánpótlásunkra is támaszkodni, és megadni a lehetőséget azoknak a fiataloknak, akik potenciálisan esélyesek lehetnek a nemzetközi karrierre. Elfogadjuk, hogy az MTK Budapest ebből a szempontból speciális klub, hiszen mindez a pillanatnyi eredményesség mellett megnehezítheti akár a vezetőedző, akár az én munkámat is, de a tárgyalások során természetesen érintettük ezt a komplexebb feladatkört is. Lucsánszky Tamás legutóbb az utánpótlásban dolgozott, így maximálisan azonosulni tudott a céljainkkal. Nagyon jól ismeri az U19-es bajnokság mezőnyét, így a mi fiataljainkra is jelentős rálátása volt, és a stábjával együtt kimondottan szeretne arra figyelmet szentelni, hogy egyfajta kapocs legyen az U19-es együttes és az első keret között. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman