HÍREK

Lejátszottuk az első meccset az edzőtáborban

2024-01-06

Lejátszottuk az első meccset az edzőtáborban

Törökországban edzőtáborozó csapatunk ma délután lejátszotta idei első felkészülési mérkőzését, amely 1-1-es döntetlennel zárult.

MTK-FC Voluntari 1-1 (0-1)

Belek

Összeállításunk:

I. félidő: Rácz G. – Kocsis, Kádár, Vadnai – Kosznovszky, Thiam, Horváth A., Antonov – Stieber Z. – Németh K., Ennin.

II. félidő: Demjén – Hej, Kocsis G., Nagy Zs. – Varju, Végh, Kosznovszky, Kovács P. – Bognár - Molnár R., Spalek.

Az első félóra után mi kerültünk hátrányba, a 31. percben a bal oldali felezővonalnál Cornet jól vette át a labdát, ezzel lépéselőnybe került, egészen az alapvonalig száguldott, pontos beadását pedig a középen érkező Radut 7 méterről a hálóba helyezte (0-1), így a román élvonalban szereplő Voluntari vezetett az első játékrészt követően.

A félidőben sorcserére került sor. 15 percet kellett várni az egyenlítésre: a 60. percben Bognár remek kiugratásával Kovács Patrik futott le a bal oldali alapvonalig, visszagurított labdáját Molnár Rajmund 10 méterről a jobb sarokba lőtte (1-1) - kialakítva a végeredményt.

Ami a játék képét illeti: az esztendő első összecsapásán jó iramú meccset vívtunk a román bajnokság 13. helyén tanyázó Voluntarival. Az első félidőben ugyan labdabiztosan játszottunk, ám ellenfelünk kontráiban több volt a gólveszély. Mindez akkor is igaz, ha Rácz Gergőnek csupán egyszer kellett nagyot védenie. Szünet után egyértelműen átvettük a mérkőzés irányítását, sorozatban dolgoztuk ki a helyzeteket, s ezek egyikéből Molnár Rajmund révén megérdemelten egyenlítettünk. Sőt, ha a befejezéseknél egy kicsit pontosabbak vagyunk, meg is nyerhettük volna a találkozót, ám Varju és Hej fejese elkerülte a kaput, míg Spalek ajtó-ablak helyzetben hibázott. 

A mérkőzést ezúttal a kispadról nézte végig a kisebb betegség után lábadozó Kovács Mátyás és Kata Mihály.

A következő ellenfelünk a Bundesliga II-ben szereplő FC Magdeburg lesz január 12-én.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman