HÍREK

Legyőztük a lengyel élcsapatot

2022-01-21

Legyőztük a lengyel élcsapatot

Fordulatos mérkőzésen 3-2-re nyertünk a törökországi edzőtábor újabb meccsén.

A meccs tudósítása percről percre itt!

Pénteken délelőtt a lengyel bajnokságban dobogóért harcoló Radomiak Radom együttesével csaptunk össze Törökországban. A meccset a Somodi - Kadlec, Várkonyi, Szépe, Sluka - Ramadani, Mezei, Szakály - Palincsár, Futács, Kovács M. összeállításban kezdtük.

Az egyik oldalon Futács, a másikon Rondón lőtt a mérkőzés elején, de pontatlanul. Majd a 17. percben vezetést szereztek a lengyelek:  egy szöglet után elsőre még mentettünk, de ismét beadták a labdát, majd végül Swidzikowski fejelt a kapuba 5 méterről (1-0).

Nem sokkal utána egyenlíthettünk volna: Kovács szerzett labdát, majd a passzt Futács átlépte, így Palincsár ziccerben léphetett ki, de mellé lőtt egy védővel a nyakában.

Így is jött az egyenlítés a 25. percben: Kovács-Szakály volt a labda útja, majd Futács kapta, aki felpörgette magának a labdát és jobbal erősen a jobb alsó sarokba lőtt (1-1).

Ezt követően Kadlecnek és Mezeinek is volt egy ígéretes átlövése, majd újra a Radomiak került előnybe: Radecki magabiztosan lőtt a jobb sarokba büntetőből (2-1). Lefújás előtt még egyenlíthettünk volna, miután Mezei passzát Futács pörgette ki Kovácsnak, aki kapura tört és lőtt is, de védett a lengyel kapus - ez komoly egyenlítési lehetőség volt.

Fordulás után azonban azonnal jött a gólunk egy szemfüles megoldás után - Futács harcolt ki szabadrúgást, amit Mezei gyorsan elvégzett és indította Kovács Mátyást, aki higgadtan a jobb alsóba lőtt (2-2).

Ezt követően több lehetőségünk is volt a vezető gól megszerzésére, végül a 73. percben kerültünk előnybe: Sluka passzolt Kovácsnak a bal szélén, aki megverte emberét, majd középre gurított, Futács pedig közvetlen közelről belőtte a vezető találatot (2-3).

A folytatásban már nem változott az állás, fordulatos mérkőzésen nyertünk.

Radomiak Radom - MTK Budapest 2-3 (2-1)
Gólszerzők: Swidzikowski (5.), Radecki (42., 11-esből), ill. Futács (25., 73.), Kovács M. (47.)
 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman