HÍREK

László Csabával készített interjút a Magyar Hírlap

2014-07-09

László Csabával készített interjút a Magyar Hírlap

László Csaba lett az MTK nemzetközi játékos-megfigyelői rendszerének igazgatója. Az erdélyi származású szakembert a Ferencváros edzőjeként ismertük meg, később Skóciában az év edzőjének választották, majd Uganda és Litvánia szövetségi kapitányaként is dolgozott.

– Azt hittük, ha a neve itthon felmerül, csakis a Ferencváros jöhet szóba. Miért választotta mégis az MTK csapatát? 
– Mindenki ezt kérdezi tőlem. Az ok egyszerű: Deutsch Péter, az MTK ügyvezetője megkeresett, a Fraditól viszont nem kaptam ajánlatot. Az sem mellékes, hogy az MTK vezetői nagyon korrekten elmondták, mit várnak tőlem, s mivel tetszett a feladat, gyorsan meg is egyeztünk. Egyelőre határozatlan időre szól a megállapodás.

– Miért jött haza? Elege lett a külföldi kalandokból?
– Úgy voltam vele, hogy már éppen eleget dolgoztam ott. Ezért aztán hazajöttem, annak ellenére, hogy Görögországból három első osztályú csapat is megkeresett. Sőt bár a grúz Dinamo Tbiliszi olyan ajánlatot tett elém, amivel egyetlen klub sem tudott volna versenyezni, én mégis a hazatérés mellett döntöttem. Bárki láthatja, aki visszanézi korábbi nyilatkozataimat, hogy mindig is figyeltem a magyarországi lehetőségeket. Mindig is azt mondtam, ha a magyar futballnak szüksége van rám, és valamilyen klubnál úgy érzik, hogy tudok segíteni, akkor jövök. Bevallom, így, ötvenévesen már a honvágy is gyötört egy picit.

– Mindenki csak edzőként tudja elképzelni, mégis más beosztást kapott. Nem bánja?
– Nem. Garami József személyében kiváló mesteredzője van az MTK-nak, az én feladatom, hogy az ő munkáját segítsem. Egész biztos vagyok benne, hogy remekül együttműködünk majd, s ebből nem csupán az MTK, hanem az egész magyar futball profitálni tud.

–   Pontosan mi lesz a feladata? 
–   Feladatom közé tartozik, hogy olyan fiatal futballistákat találjak, akik átérzik, megértik, ha az MTK-hoz szerződnek és jól teljesítenek, akkor könnyen tovább tudnak majd lépni. A kutatásban segíthet, hogy Afrikától Szibériáig, Németországtól Hollandiáig rendkívül jó kapcsola­taim vannak. Természetesen nem csupán külföldiekben gondolkodunk, sőt! Ezentúl is magyar gyerekeket szeretnénk az MTK-ban látni, külföldről legfeljebb olyan futballisták jöhetnek szóba, akik minimum három klasszissal jobbak, mint magyar vetélytársaik. Továbbra is a Sándor Károly Akadémiára építünk!

– Nem hiányzik majd az ed­zősködés?
– Ez is nagyon szép feladat. Felemelő fiatalokkal, gyerekekkel foglalkozni, segíteni, pallérozni őket, hogy ne valljanak szégyent a futballpályán és az életben. 

Burkovits Ferenc

 

(Fotó: MH)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman