HÍREK

László Csaba jön, Garami József marad

2015-06-03

László Csaba jön, Garami József marad

Szerda délelőtt sajtótájékoztatót tartott az MTK Budapest klubigazgatója, Domonyai László, aki a nagy múltú fővárosi egyesület mindennapjait befolyásoló személyi döntésekről és előremutató távlati tervekről számolt be. A legfontosabb bejelentés, hogy Garami József, szakmai igazgató új feladatokat ellátva megtartja pozícióját, de az első csapat vezetését László Csaba veszi át.

Az MTK klubigazgatója, az előző szezon értékelésével nyitotta a sajtótájékoztatót. Elmondta, hogy büszke a idényben elért eredményekre, sikerült dobogós helyen végezni. Az MTK jubileumi 60. érmét szerezte a magyar bajnokságban. Szintén óriási büszkeség a klubnak, hogy Vogyicska Bálint az 55. Sándor Károly Akadémián nevelkedett játékos, aki az MTK-ban mutatkozott be az NB I-ben. Ezután hagyomány lesz abból, hogy az Akadémiáról felkerült játékosok, az erre utaló mezben futballoznak, tehát Vogyicska 55-ös mezben játszik az előttünk álló idényben. Annyit már tudni lehet az érkezőkről, hogy Varga Szabolcs kölcsönben, Myke Bouard Ramos végleg érkezik a csapathoz. Vass Ádám meghosszabbította szerződését és a klub további 5-6 játékos igazolását tervezi.

Domonyai László, klubigazgató fontos bejelentéssel folytatta a sajtótájékoztatót. Garami Józseftől – a nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező – László Csaba veszi át az MTK Budapest első csapatának irányítását, a 2015/16-os bajnoki szezontól. Garami József maga döntött úgy, hogy nem folytatja a munkát a kispadon, de szakmai igazgatóként az MTK Budapestnél marad.

László Csaba, a Székelyudvarhelyen született 51 esztendős szakember, korábban dolgozott az NB I-ben a Ferencvárosnál, illetve a Sopronnál, majd vezetőedzőként irányította a skót Heart of Midlothian gárdáját. László emellett, a magyar válogatottnál is tevékenykedett másodedzőként, valamint az ugandai és a litván nemzeti tizenegynek volt szövetségi kapitánya. Az új tréner már egy ideje nemzetközi játékosmegfigyelőként segítette az MTK-t, mostantól viszont ő lesz a szakmai munka első számú vezetője. Az új tréner hatéves, hosszútávú szerződést kötött a klubbal.

Az új vezetőedző érdekesnek nevezte az MTK-nál eddig eltöltött egy esztendőt és szép szavakkal méltatta Garami Józsefet, akinek a helyét átveszi a kispadon. Sokra értékeli az MTK által képviselt futballkultúrát és nem kíván erről a több mint 125 éves útról letérni. Elmondása szerint magyar játékosok fogják alkotni továbbra is a csapat gerincét. Az eredményesség elsődleges szempont, a dobogós helyekért szeretne küzdeni a klub a jövőben is a bajnokságban, de már ebben a kiírásban is két-három kört sikerrel venne a csapattal az Európa-ligában. A gárda június 10-én kezdi el a közös munkát az új trénerrel. László Csabának külföldről is voltak ajánlatai, például az angol Blackpooltól és a skót St. Mirrentől, de fontosabbnak érezte hazatérni és hosszútávon szeretne az MTK jó szereplésének letéteményese lenni.

László Csaba megújuló stábja június 10-én mutatkozik be, annyi azonban bizonyos, hogy a korábban felreppent hírekkel ellentétben nem lesz az MTK Budapest alkalmazottja Szűcs Lajos, akit kapusedzőként házasítottak össze korábban a klubbal.

Garami József továbbra is szakmai igazgatóként segíti tehát a kék-fehérek munkáját, de nem elsődlegesen az első csapat, hanem a teljes szakosztály szakmai munkának felügyelete lesz – az MTK-nál lassan klubikonná váló szakember – feladata. Garami számára nem lesz ismeretlen a feladat, hiszen korábban Győrött dolgozott már hasonló beosztásban, így remekül kamatoztathatja majd az évek során felhalmozott rengeteg tapasztalatot régi-új pozíciójában.

Domonyai László újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a csapat az Újpest stadionjában játssza majd nemzetközi kupamérkőzéseit, de a bajnoki találkozók helyszíne, még nem dőlt el. Az első keret létszáma 24+2 fős lesz és 14+2 fős kerettel elindul az NB III-ban az MTK Budapest.

Domonyai László és László Csaba is kiemelte, fényes jövő előtt állhat az MTK Budapest, nagy reményekkel vágnak bele a közös munkába. Öt éven belül, három dobogós helyezéssel terveznek a vezetők, amelyikből az egyik reményeik szerint bajnoki cím lesz.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman