HÍREK

László Csaba: A zöld gyepen meg kell szerezni a győzelmet (GALÉRIA)

2015-08-27

László Csaba: A zöld gyepen meg kell szerezni a győzelmet (GALÉRIA)

Megtartotta szokásos heti sajtótájékoztatóját az MTK Budapest a Lantos Mihály Sportközpontban. László Csaba mellett az előző fordulóban győztes találatot szerző Kanta József, illetve Hrepka Ádám állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

A csapatkapitány nyitotta meg a sajtótájékoztatót a Videoton FC elleni mérkőzésről adott rövid értékeléssel. Elmondta, hogy nagyon örülnek a három pontnak, hiszen a bajnokot legyőzni mindig jó érzés. Ám nem ment el a kritikák mellett sem, hiszen a játékot sokan illették negatív jelzőkkel. Ezzel kapcsolatban az a véleménye, hogy a látvány másodlagos, ugyanakkor „belülrő” sem ez volt a legszebb mérkőzés, ennél sokkal többre is képes a csapat.

Kanta József a tabelláról is szót ejtett, hiszen egy győztes vagy éppen vesztes mérkőzés dönthet arról, hogy valaki a dobogón, illetőleg a kiesőhelyeken várja-e a következő fordulót, ezért kellett mindenféleképpen a fehérváriak fölé kerekedni.

Másodikként Hrepka Ádámhoz intéztek kérdéseket a jelenlévők. A támadó játékos elmondta, mindenféleképpen élvezhetőbb mérkőzésre számít, mint az előző héten. A Vasast támadó mentalitású csapatként jellemezte. Elmondta, érdekes a helyzet, hiszen félig hazai pályán kell a mérkőzést lejátszani. Leszögezte: a három pontért küzdenek.

A játékosok után László Csaba vezetőedző kapott szót, akit szintén a Vasas FC elleni mérkőzésről kérdeztek. Nehéz helyzetként jellemezte a mérkőzést, hiszen a Vasas otthon lesz, az MTK pedig otthonának tekinti az Illovszky Rudolf Stadiont, azonban ez nem rossz dolog. Nem szokott azzal foglalkozni, hogy otthon vagy idegenben van a csapat, ahogyan fogalmazott: „Van egy zöld gyep, ott el kell feledni, hogy ki van otthon vagy éppen idegenben, és meg kell szerezni a győzelmet”.

A tréner erős csapatnak tartja az ellenfelet, amely nagy tradícióval rendelkezik, és a csapategység, illetve bizonyítási vágy hajt előre. Kétség sem férhet hozzá, hogy a kék-fehérek a győzelemért fognak pályára lépni, hiszen ez is egy budapesti derby, amit „illik megnyerni”.

László Csaba elmondta, hogy a csapatnak nem változott a célja, a minimum elvárás az első hat hely valamelyike, azonban ő szeretné Európa Ligát érő helyre vezetni a csapatot. Következő mérföldkőnek a téli szünetet tartja, akkor már reálisan lehet látni, kell-e változtatni valamit a csapaton.

Zárásképpen az átigazolásokról is szót ejtett, elmondta, hogy aki el akart menni, azt elengedték, és ő jelenleg elégedett a játékoskerettel. A klubnak nem szokása elsietni semmit, így pánikszerű igazolás biztosan nem várható.

A sajtótájékoztatón bemutatkozott az MTK Budapest csapatmenedzsere, Szabó Gergő. A szakember korábban a Videoton FC-nél látott el hasonló feladatot, és ezentúl mindenben segíteni fogja a kék-fehérek munkáját. Szabó Gergő bemutatkozó interjúja ide kattintva olvasható.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman