HÍREK

Lassítás

2015-08-05

Lassítás

Megújuló rovatunkban, szabálykönyvvel a kézben néztük végig a Szombathelyi Swietelsky Haladás - MTK Budapest mérkőzést. Ha kellett, leállítottuk a filmet, és akár kockánként ellenőriztük, hogy helyesen ítélkezett-e a játékvezetői ötös.

A mérkőzést Berke Balázs vezette, aki tavaly tavasszal két és fél éves szünet után tért vissza az első osztályba. Továbbra sem tagja a 12 fős profi keretnek. Asszisztensei Berettyán Péter és Horváth Róbert volt az oldalvonalaknál, míg Szabó Zsolt és Molnár Attila az alapvonalaknál. Tartalék játékvezetőként Kelemen Attila működött. Juhos Attila ellenőrizte a csapat munkáját.

Berke Balázs véleményünk szerint elfogadható teljesítményt nyújtott, de nem győzött meg minket arról, hogy a következő szezonban profiként, hétről-hétre az NB I-ben működjön. Ennek egyik oka, hogy a mérkőzés elején, nem húzta meg azt a fault-mércét, melyet a mérkőzés alatt tartani tudott volna. 16-11 volt a szabálytalanság aránya a hazai csapat javára. Több esetben nagyvonalúan engedte a kemény játékot, azonban voltak „alibi-fújásai” is a mérkőzés utolsó harmadában. A játékosokkal megtalálta a közös hangot, igaz nem kellett sok esetben erős szóbeli figyelmeztetést alkalmaznia. A középső harmadban sokat sétált, de lendületes és látványos repülőfutásaival, mindig odaért a büntetőterület hosszú sarkához, ezáltal jól alkalmazva a hosszú átló technikát. A mérkőzésen három, illetve kettő előnyszabályt jelzett, a hazai csapat javára. Összességében észrevétlen tudott maradni ezen a sportszerű, érzelmi kirohanásoktól mentes mérkőzésen. A játékvezetők terhelését normál kategóriába soroljuk, mindegyik gól szabályos körülmény között született és nem volt a mérkőzés kimenetelét befolyásoló döntése sem.

A találkozó 14. percében Ugrai szerzett vezetést a hazaiaknak, szabályos körülmények között. A támadó lövése előtt, a hazaiak próbálkozása elakadt Dragan Vukmir derekában, mikor több hazai játékos és szurkoló kezezést reklamált. Berke helyesen nem ítélt büntetőt. Az ezt követő lepattanót szerezte meg Ugrai, és csavarta a hálóba.

A 35. percben már 2-0-ra vezettek a szombathelyiek. Jagodics fejelt Hegedüs hálójába, szögletrúgás után. Attól függetlenül, hogy a hazaiak egyik játékosa a gólvonal előtt vagy után ért a labdába, a gól érvényes. Nem tartózkodott les helyzetben.
 

A mérkőzés 44. percében, Gosztonyi András, gondatlan módon, ígéretes szituációban megrúgta Thiamot. Jogos a sárga lapos figyelmeztetést.

A 45. percben figyelmeztette Torghelle Sándort a játékvezető, amiért felelőtlen módon megrúgta ellenfelét, a kettes számú asszisztens közvetlen közelében. Berke nagyon messze volt az esettől, vélhetően Horváth Róbert javaslatára részesítette ebben a fegyelmezésben. Rossz játékvezetői helyezkedés, kiváló csapatmunka, helyes döntés!

 

A 49. percben Hrepka szépített, 2-1. Szatmári átadásának pillanatában nem helyezkedett lesen, ez visszajátszások nélkül is kijelenthető, bár szoros szituáció volt. Jó döntés Berettyán részéről, a gól szabályos!

A mérkőzés 70. percében Halmosi Péter rúgta meg ellenfelét, Torghellét felelőtlen módon, a tartalék játékvezetőtől 2,5-3 méterre. A hazai 79-es mindkét keze felmutatásával jelezte a játékvezetőnek, hogy elismeri tettét. Berke azonban előnyt jelzett és engedte tovább a játékot, annak ellenére, hogy a vendég csatár sérülésének súlyosságát nem mérte fel, aki lenn maradt a földön. A következő esetben, amikor a labda nem volt játékban, figyelmeztetésben részesült Halmosi.

A mérkőzés 87. percében Jagodics becsúszó szerelés közben, felelőtlen módon megrúgta ellenfelét Bese Barnabást. Hasonló helyzet, mint az első félidőben a Torghelle-lap. Most is távol helyezkedett Berke, de Berettyán helyesen segítette a főnököt.

A ráadás utolsó percében Thiam egyenlített szabályos körülmények között, és mentett meg egy pontot az MTK Budapestnek,

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman