HÍREK

Lassítás

2015-07-21

Lassítás

Megújuló rovatunkban, szabálykönyvvel a kézben néztük végig az MTK Budapest - Puskás Akadémia FC mérkőzést. Ha kellett, leállítottuk a filmet, és akár kockánként ellenőriztük, hogy helyesen ítélkezett-e a játékvezetői ötös.

A mérkőzést Andó-Szabó Sándor vezette. Asszisztensei Huszár Balázs, Kóbor Péter, Berke Balázs és Szőts Gergely voltak. Horváth Zoltán tartalék játékvezetőként, Juhos Attila ellenőrként működött.

A mérkőzés 17. percében többekben felmerült a kérdés, hogy Torghelle Sándor az utolsó előtti védőjátékos mögött helyezkedett-e, mikor csapattársa, Marek Střeštík felé passzolt. A büntetőterület vonala jól mutatta, hogy a hazai támadó valóban három vendég védő mögött várta a labdát. A hosszú oldalon azonban, Varga mögött, bennragadt a Puskás Akadémia védője, Nagy Zsolt. Kóbor Péter asszisztens jól észlelte a helyzetet, és helyesen engedte tovább az akciót.

A 63. percben Varga Szabolcs kapott labdát Szatmáritól az alapvonal és a büntetőterület találkozásánál, már a 16-oson belül. A hazai támadó bal lábbal cselezett befelé, amikor a PAFC védője nagy sebességgel megérkezett, majd Varga elesett. Nehéz és érdekes szituáció. Véleményünk szerint nem történt olyan mértékű kontakt, amiért büntetőt kellett volna fújni. Ám az MTK Budapest játékosa, esése után nem reklamált faultot, sem szóban, sem mozdulatban. Viselkedése nem tartalmazta a „büntető kierőszakolására” való törekvést. Elesett és várt. Andó-Szabó döntése elfogadható. Sajnos rengeteg színészkedés van a pályákon, így érthető, hogy a kétes szituációknál szimulálást észlelnek (vagy éreznek?) a játékvezetők.

A 67. percben az egész mérkőzésen feszülten játszó, több esetben bírói döntést vitató Marek Střeštík kapott sárga kártyás figyelmeztetést. A hazai térfél közepén, gondatlan módon, megrúgta ellenfelét, de a játékvezető előnyszabályt jelzett. Ezután a vendégek védője, Nagy Zsolt birtokába került a labda, akit ugyancsak gondatlan módon, lábbal támadt. Figyelembe véve, hogy következetesen és sorozatosan vétett az MTK Budapest támadója a Labdarúgás Játékszabályai ellen, jogos a sárga lap.

A 84. percben Fiola rúgta meg gondatlan módon, ígéretes szituációban a labdát szerző Grgicset. Jogos a sárga kártyás fegyelmezés.

A sportszerű mérkőzés utolsó percében, sajnos, labdarúgópályákra nem illő esemény történt. Torghelle bedobást reklamált és beállt a vendégek dobását elvégezni igyekvő játékosa, Fiola Attila elé. Ekkor a PAFC védője, futballistához méltatlanul, sunyi módon a hazai csatár legnemesebb testrészének vágta a labdát, 30-40 centiről. Andó-Szabó Torghellét figyelmeztetésben részesítette, ami jó ítélet volt, hiszen szóval és heves mozdulatokkal vitatta a játékvezetők döntését. Fiolát azonban ki kellett volna állítani sportszerűtlen magatartásért, mert már volt sárga lapja.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman